Scania: nieuwe banen bij Europees dc • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania: nieuwe banen bij Europees dc

De Zweedse truckfabrikant Scania gaat zijn distributiecentrum in het Belgische Opglabbeek fors vergroten. De bouwvergunning is inmiddels geleverd. De uitbreiding is goed voor tachtig nieuwe banen.

Scania dc OpglabbeekScania kocht in december vorig jaar ruim 6 hectare bedrijfsterreinen van het gemeentebestuur en nam toen ook een optie op een bijkomende 3 hectare. De investering bedroeg 1,3 miljoen euro. Met de ingebruikneming van het nieuwe distributiecentrum vorig jaar was een investering van 10 miljoen euro gemoeid. De totale opslagcapaciteit verdubbelde nagenoeg tot 64.000 vierkante meter. Nu komt daar nog eens 32.655 vierkante meter bij.

Een uitbreiding van het distributiecentrum is noodzakelijk omdat Scania in Opglabbeek de klanten en activiteiten van het distributiecentrum in het Zweedse Södertälje overnam en de distributie van onderdelen in Opglabbeek centraliseerde.

De uitbreiding had vorig jaar eveneens een positief effect op het aantal personeelsleden. De directie kondigde toen aan dat er in totaal meer dan honderd nieuwe medewerkers aangeworven zouden worden, bovenop de 260 toenmalige medewerkers. Na de nieuwe uitbreiding zullen er bij Scania in Opglabbeek in totaal 425 mensen werken, aldus het gemeentebestuur.

Vanuit de vestiging van Scania in Opglabbeek worden truckonderdelen geleverd aan circa 900 klanten in 75 landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer