Scania op de duurzame toer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania op de duurzame toer

De afgelopen twee edities van Transport Compleet Gorinchem wist Scania met twee wereldprimeurs de nodige aandacht te trekken. Nú staan op de stand een R410 LNG trekker en een S500 met een zuinige 13 liter SCR-only motor. De R410 LNG 4×2 trekker is een typische trekker voor bijv. supermarktbevoorrading in een stedelijke omgeving of andere typische nationale toepassingen. LNG als brandstof resulteert in een lagere CO2 uitstoot en draagt zo bij aan een betere leefomgeving.

Eenzelfde LNG trekker met geladen oplegger is overigens in Gorinchem ook beschikbaar voor een testrit. Met een koppel van 2.000 Nm biedt de motor een indrukwekkende trekkracht die nauwelijks onderdoet voor de 410 pk dieselvariant. De enige manier om dát te ervaren is wanneer men zelf achter het stuur kruipt en dat kan in Gorinchem. Meer informatie hierover is ter plekke te verkrijgen op de Scania-stand.

Op het buitenterrein staat nog een imposante Scania R500 B10X4*6 NA, van Martens uit Best, met een 225 t/m Effer 2255 kraan; deze configuratie is de eerste in Europa.

Onlangs gaf Scania het startschot voor haar European Driver Competitions. Voor Scania is de chauffeur cruciaal voor een veilige en rendabele inzet van de truck. De aandachtsgebieden voor de Scania Driver Competitions zijn het milieu, veiligheid en brandstofverbruik, naast het versterken van het goede imago om ook een volgende generatie chauffeurs te kunnen enthousiasmeren. Dit jaar is de leeftijdsgrens, waardoor voorheen alleen bestuurders tot 35 jaar oud zich konden inschrijven, vervallen. Scania nodigt dus alle vrachtwagenchauffeurs, ongeacht hun leeftijd, uit om deel te nemen aan de competitie.

Uiteraard beperkt de aanwezigheid van Scania op de beurs zich niet alleen tot de voertuigen. Voor de professionele vervoerder is de ondersteuning via een uitgebreid pakket services minstens zo belangrijk. Hiervoor zullen medewerkers van Scania Finance, Scania Insurance, Premium Services, Connected Services en Parts ook in Gorinchem aanwezig zijn.

Scania is te vinden op Transport Compleet Gorinchem op stand E112.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer