Scania toont ‘Best of both worlds’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania toont ‘Best of both worlds’

Op de Scania-stand van Transport Compleet Hardenberg staat de New Generation Scania broederlijk naast een Scania Streamline Crown Edition. Daarmee symboliseert Scania direct de rijke keuze die de transportondernemer vandaag de dag heeft. Beide modellen bieden gegarandeerd lage operationele kosten en een grote inzetbaarheid. Beide passen moeiteloos in de thema’s connectivity en duurzaamheid.

De nieuwe generatie is gebaseerd op een platform dat richting de toekomst meer mogelijkheden biedt, terwijl de Streamline zich in elke verbruikstest nog steeds positief onderscheidt. Op het gebied van brandstofverbruik heeft de Streamline één grote concurrent: de New Generation Scania.

Op de afgelopen IAA te Hannover werd de nieuwe Scania S-serie verkozen tot International Truck of the Year 2017. Het juryrapport vermeldt dat de nieuwe reeks zich onderscheidt op technologische innovaties, veiligheid, comfort, rij-eigenschappen, brandstofverbruik, milieu-impact en Total Operation Economy (TOE). Op de stand staan een Scania S500 Highline NGS en een Scania R450 Streamline Crown Edition. Op het buitenterrein staan nog een Scania S730 Normal NGS en een Scania R450 Highline NGS.

Uiteraard beperkt de aanwezigheid van Scania zicht niet alleen tot de trucks. Het Connected Vehicle programma van Scania biedt de klant ruime mogelijkheden de inzetbaarheid en het rendement te verhogen. Servicecontracten met flexibele plannen is daarvan slechts één voorbeeld. Door de verbinding tussen truck en Scania heeft de lokale werkplaats uitstekend inzicht in de onderhoudsbehoefte van het voertuig. Hierdoor kan men afstappen van de vaste onderhoudsintervallen en maatwerk leveren. Daags van tevoren kan de werkplaats via Remote Diagnostics nog even een ‘health check’ van de truck maken om zo exact te weten welke extra activiteiten en onderdelen er nodig zijn.

Middels de verbonden truck heeft de transporteur ook compleet inzicht in de prestaties van het voertuig via het Fleet Management Portal. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. De basisrapportage biedt al veel informatie. Via extra modules kan dit verder worden uitgebreid om zo iedere truck optimaal op te kunnen volgen.

Scania heeft wereldwijd al meer dan 220.000 connected vehicles die de eigenaren helpen de operationele kosten van de truck te verlagen en de inzetbaarheid te verhogen.

Minstens zo belangrijk voor de Total Operating Economy van een wagenpark zijn de prestaties van de chauffeurs. Scania Driver Services viert volgend jaar haar 40-jarig jubileum in chauffeurstraining en –begeleiding en kan bogen op een enorme schat aan ervaring. Nog steeds wordt er bij iedere nieuwe truck een gratis training aangeboden die ook voor code95 in aanmerking komt.

Bij de training en coaching van de chauffeurs wordt gebruikt gemaakt van de data die het connected vehicle genereert. Samen met de klant worden realistische doelen vastgesteld en een plan gemaakt om deze te behalen en vast te houden. Voor dit laatste worden dedicated coaches ingezet die contact houden met de chauffeurs. Scania staat op stand 427.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer