Schat aan informatie in interactieve monitor Logistiek en Goederenvervoer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schat aan informatie in interactieve monitor Logistiek en Goederenvervoer

Het totale volume aan wegvervoer in Nederland daalde met twee procent tussen 2010 en 2015. De Nederlandse logistieke dienstverleners (met hoofdkantoor in NL) boekten gezamenlijk een omzet van 56,4,miljard euro in 2014 en de distributiecentra in Nederland beslaan samen meer dan 3.000 voetbalvelden. Zomaar drie feiten uit de Monitor Logistiek en Goederenvervoer, een soort jaarlijkse schatkamer aan gegevens over de Nederlandse logistieke sector die dinsdag gepresenteerd wordt.

De interactieve versie van deze Monitor is te vinden op de website van de Topsector Logistiek

Nederland is de belangrijkste draaischijf voor goederenstromen van en naar Europa, en meer dan 33.000 bedrijven houden zich elke dag bezig met het optimaal regelen van vervoer en opslag in ons land. De Topsector Logistiek is 1 van de 9 sectoren die in 2012 door het Kabinet is geselecteerd als een gebied waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken. De Topsector Logistiek staat voor de uitdaging om de verwachte groei van goederenstromen duurzaam in te richten. De focus van het topteam Logistiek ligt op de internationale concurrentiepositie van Nederland, de bijdrage van logistiek aan het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven en de effectieve en duurzame afhandeling van goederenstromen.

De Monitor geeft in 47 indicatoren een overzicht van de groei van de goederenstromen die via verschillende modaliteiten in en door Nederland lopen. Daarbij is er speciale aandacht voor de overslag in de mainports van ons land: Rotterdam en Schiphol. Verder kan in de Monitor alle informatie gevonden worden over het gebruik van wegen, vaarwegen en spoorlijnen, waarbij er ook aandacht is voor de gevolgen van files en uitstoot van CO2 en andere emissies. Het economische belang van logistiek en goederenvervoer komt ook aan de orde, en tenslotte wordt de mondiale logistieke concurrentiepositie van Nederland uitgelicht. Kortom, een compleet beeld van het belang van de Topsector Logistiek voor Nederland, waarbij de ontwikkeling tussen 2010 en 2015 centraal staat.

De logistiek is bij uitstek een dynamische sector, en de Monitor Logistiek en Goederenvervoer zal steeds een update krijgen als er nieuwe data beschikbaar komt. Zo zorgt het Topteam Logistiek er voor dat geïnteresseerden altijd de meest recente informatie kunnen vinden over het belang van deze Topsector voor de Nederlandse economie en concurrentiepositie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer