Ga naar hoofdinhoud

‘Schavemaker moet kwart miljoen nabetalen’

Als het aan Stichting VNB, het nalevingsorgaan van FNV Transport & Logistiek, ligt moet Schavemaker Transport uit Beverwijk ruim 250.000 euro nabetalen aan haar werknemers. Schavemaker zou de cao niet hebben nageleefd.

Dat meldt FNV op haar website. Verschillende werknemers van Schavemaker deden hun beklag bij Stichting VNB over de naleving van de cao door Schavemaker. Deze klachten waren voldoende reden om een nalevingprocedure in te stellen bij vier bv’s van Schavemaker.

Uit de nalevingsprocedures bleek volgens VNB dat Schavemaker verschillende fouten maakte bij de naleving van de cao. Zo ontvingen bijvoorbeeld niet alle werknemers een gemiddelde van de door hun gewerkte overuren wanneer zij ziek waren. Niet alle werknemers ontvingen een tredeverhoging na een vol functiejaar en jeugdige werknemers kregen een te laag loon. Ook bleek dat Schavemaker de vakantiebijslag over de verkeerde periode betaalde en dat zij geen rekening hielden met het door de cao voorgeschreven minimumbedrag aan vakantiebijslag.

Jelske van Dijk, Stichting VNB: “Door de grote hoeveelheid bv’s bij Schavemaker, en het tussendoor overzetten van personeel van de ene naar de andere bv, was het geen eenvoudige nalevingprocedure. Momenteel zitten wij dan ook nog in een afrondende fase. Gelukkig werkt Schavemaker tot nu toe goed mee aan de controle.”

De directie van Schavemaker Transport wilde tegenover TTM.nl vooralsnog geen commentaar geven over de claim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer