Ga naar hoofdinhoud

Schenk neemt meer mee voor Shell

Schenk Transport in Papendrecht heeft onlangs de eerste van acht nieuwe DAF’s XF 440 FTP in gebruik genomen. De auto’s worden ingezet voor Schenks werk voor Shell. “Doorslaggevend was het relatief lage gewicht van de trekker in combinatie met de 11-litermotor in de XF-serie”, aldus algemeen-directeur Harry Schenk. “Daarnaast hebben we goede ervaringen met een XF die door een overname in ons wagenpark is terechtgekomen.”

DD 29-04-2016 Papendrecht DAF trucks voor Schenker Archiefnummer 160827Vier van de nieuwe DAFs, met voorloopas, draaien mee in de nationale distributie van motorbrandstoffen. Dat betreft de bevoorrading van Shell-tankstations. De andere vier verzorgen (inter)nationaal transport van bitumen en chemische producten. De totale vloot van Schenk bestaat uit 650 trekkende eenheden.

De XF’s zijn allemaal voorzien van een Space Cab-cabine. Daarvoor is gekozen vanwege het comfort, de ruimte en het overzichtelijke en logisch ingedeelde dashboard. Schenk: “We proberen meestal rekening te houden met speciale voorkeuren van onze chauffeurs voor een merk. Maar vanwege het feit dat de meeste van de deze DAFs in ploegendienst worden ingezet, speelde dat ditmaal een ondergeschikte rol. Veelal worden de trucks elf tot veertien shifts per week ingezet, waarbij drie chauffeurs per truck elkaar afwisselen.”

Schenk is een familiebedrijf met circa 1.400 medewerkers en vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Polen. De activiteiten bestaan uit gespecialiseerd tanktransport van onder meer motorbrandstoffen, (industriële) gassen, bitumen, smeermiddelen, chemicaliën, LNG en de distributie van gascilinders. Ten slotte biedt Schenk opdrachtgevers ook intermodale transportoplossingen met eigen gespecialiseerde tankcontainers.

Schenk: “Alle activiteiten verlangen gespecialiseerd materieel en hoog opgeleid personeel. Onderhoud doen we in eigen beheer en de meeste opleidingen worden intern door eigen gekwalificeerd personeel gegeven. Door continu te investeren in mensen en materieel voldoen we aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen en profileren we ons als een betrouwbare partner voor (potentiële) opdrachtgevers.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer