Ga naar hoofdinhoud

Schenk Tanktransport neemt sectorgenoot Thys over

Schenk Tanktransport uit Papendrecht heeft het Belgische Tanktransport Thys uit Antwerpen genomen. Eigenaar Frank Thys was op zoek naar een strategische partner en vond die via adviesbedrijf SDM Valorum.

Tanktransport Thys is heeft een zeer goede positie in het transport van vloeibare food & feed producten. Tevens heeft het bedrijf activiteiten in het vervoer van droge bulk food. Tanktransport Thys beschikt over een wagenpark van 60 trekkende eenheden en 100 getrokken eenheden. De focus ligt op het verrichten van wegtransportactiviteiten in hoofdzakelijk de Benelux landen en Frankrijk. De omzet van Tanktransport Thys bedraagt ca. 12 miljoen euro.

Schenk Tanktransport heeft alle aandelen van Tanktransport Thys overgenomen. “Tanktransport Thys heeft een goede track record en levert excellente service aan haar opdrachtgevers. De hoge veiligheid- en kwaliteitstandaard heeft een stabiele groei van het bedrijf gedurende vele jaren mogelijk gemaakt. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk internationale food en feed bedrijven, die ons verzoeken om grotere volumes te vervoeren alsmede meer bestemmingen aan te bieden. Er is een trend bij onze opdrachtgevers om het aantal logistieke dienstverleners te reduceren. Voor ons is dat een reden om te zoeken naar een sterke strategische partner om de gewenste groei te kunnen realiseren. Met Schenk Tanktransport, hebben we die partner gevonden. Thys en Schenk hebben dezelfde focus op veiligheid, kwaliteit en service. Wij zijn ervan overtuigd dat Schenk de goede partner is voor de toekomst van het bedrijf en onze medewerkers,” aldus Frank Thys.

“Tanktransport Thys heeft een vooraanstaande positie in het transport van food liquids en speelt een belangrijke rol in de supply chain van haar opdrachtgevers. Wij hebben zeer sterke overeenkomsten opgemerkt in het DNA van beide ondernemingen. Wij zijn ook een familiebedrijf en hechten aan dezelfde waarden met o.a. langjarige verbintenissen met onze medewerkers en onze opdrachtgevers” aldus Arjan en Harry Schenk, eigenaren en directeuren van Schenk Tanktransport. “Ook wij hebben aanvullende activiteiten. Door deze acquisitie zijn we in staat om onze bedrijfsactiviteiten te diversifiëren waarbij we gebruik maken van onze kracht als vooraanstaand tanktransportbedrijf. Wij zullen de groei van Tanktransport Thys faciliteren middels onze bestaande organisatie en infrastructuur. Onze doelstelling is om de activiteiten van Tanktransport Thys gescheiden te houden door het bedrijf als een aparte divisie van Schenk Tanktransport te laten opereren vanuit haar basis in Merksem-Antwerpen. Frank Thys zal het bedrijf dagelijks blijven managen en de merknaam Thys blijft daarbij voortbestaan. Daarbij is de werkgelegenheid voor de personeelsleden van Thys zeker gegarandeerd”, aldus de directie van Schenk Tanktransport.

Schenk Tanktransport is een internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Polen. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De jaarlijkse omzet van Schenk bedraagt circa 180 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer