Schenker Logistics BeNeLux bouwt nieuw logistiek centrum in Venlo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schenker Logistics BeNeLux bouwt nieuw logistiek centrum in Venlo

In januari 2017 start de bouw van een nieuw state-of-the-art multi-user warehouse voor Schenker Logistics BeNeLux op de strategische locatie Trade Port Noord in Venlo. Het logistiek centrum wordt gerealiseerd door vastgoedpartner WDP volgens de normen BREEAM Very Good. Dit sluit uitstekend aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van DB Schenker, het moederbedrijf van Schenker Logistics Benelux.

20161118_projectvenlo1_50Marcel Wijnhoven, Senior Vice President Contract Logistics BeNeLux: “Met de bouw van deze nieuwe site kunnen wij de groei van ons klantenbestand in de regio Venlo verder faciliteren en optimale invulling geven aan de vraag naar logistieke services. De goede samenwerking met Trade Port Noord en vastgoedpartner WDP zorgt ervoor dat de voorbereidingen voor de bouw op een solide en prettige wijze verlopen. Venlo-Venray is in 2016 wederom gekozen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Het is voor ons dan ook een logische keuze om uit te breiden op deze triple A-locatie met goede multimodale verbindingen naar het Europese achterland via water, spoor en weg.”

Het logistiek centrum van in totaal ongeveer 50.000 m² beschikt over 3.800 m² aan mezzanineruimte en circa 1.300 m² kantoorruimte. De planning is dat het logistiek centrum vanaf 1 juni 2017 volledig operationeel is. In het nieuwe warehouse zullen circa 100 medewerkers werkzaam zijn.

In de BeNeLux behoort Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek. Samen met de negen andere clusters in Europa, vormt Schenker Logistics BeNeLux regio Europa.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer