Schmitz investeert in Zuid-Afrikaans GRW • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz investeert in Zuid-Afrikaans GRW

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull heeft 33 procent van de aandelen gekocht van de Zuid-Afrikaanse opleggerbouwer GRW Holdings. Schmitz en GRW werken sinds vorig jaar samen op de Zuid-Afrikaanse markt.

“We vullen elkaar prima aan, hebben dezelfde waarden en bedrijfsfilosofie: we willen de beste producten maken”, aldus CEO Gerhard van der Merwe van GRW Holdings. “We kunnen nu de beste Duitse technologie in onze koeltrailers en schuifzeilopleggers gebruiken.”

Klanten van GRW in Zuid-Afrika kunnen nu namelijk niet alleen de Ferroplast carrosserieën van Schmitz gebruiken. Ook de koelmotoren, compleet met intelligente temperatuurcontrole en remote diagnostics alsmede Schmitz Telematics zijn vanaf nu verkrijgbaar op de Zuid-Afrikaanse markt.

De synergievoordelen werken niet alleen van Duitsland naar Zuid-Afrika, maar ook de andere kant op, aldus Van der Werwe. “De aanwezigheid van Schmitz in West-Europa, Oost-Europa en Rusland geeft GRW een ideale mogelijkheid om onze markt voor tankopleggers uit te breiden.”

De overname van de aandelen door Schmitz moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten. De deal zou ingaan per 1 augustus. Van der Merwe blijft aan als CEO.

Bron: Globaltrailermag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer