Schmitz koelt elektrisch voor eActros • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz koelt elektrisch voor eActros

Schmitz Cargobull heeft een elektrische koelmotor ontwikkeld voor gebruik op een wissellaadbak voor de Mercedes-Benz eActros die supermarktketen voor Edeka in gebruik neemt.

Schmitz Cargobull is druk bezig met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven koelmotoren en heeft nu een volledig elektrisch aangedreven unit ontwikkeld voor gebruik bij distributietransport.

Edeka is een van de eerste projectpartners. De elektrische Schmitz koelmotor werd gemonteerd op een wissellaadbak van Schmitz, die op zijn beurt staat op het chassis van de Mercedes-Benz eActros, de elektrische distributietruck die momenteel in een pilot in Duitsland wordt uitgeprobeerd.

“De voortdurende discussie over rijverboden op dieselvoertuigen in stadscentra en de groeiende behoefte aan elektrisch aangedreven bestelwagens voor ‘the last mile’ maken duidelijk dat de kwestie van elektrische mobiliteit voor bedrijfsvoertuigen van groot belang is en kansen biedt. We grijpen deze kans met onze koelmotor. Door de gezamenlijke testen met Mercedes-Benz Trucks kunnen we waardevolle ervaring opdoen met betrekking tot de kritieke factor van energiebeheer van trucks en koelmotoren”, zegt Boris Billich, CSO bij Schmitz Cargobull.

De eActros zal voornamelijk worden gebruikt in het transport van levensmiddelen. De W.KO COOL swapbox van Schmitz Cargobull heeft een geoptimaliseerde isolatie en sterkte. Stabiele stalen verbindingsprofielen verbonden met de panelen zorgen voor een robuuste behuizing. Het versterkte kopschot is ontworpen om de koelmotor te herbergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer