Ga naar hoofdinhoud

Schmitz opleggers op Chinese banden!

Aeolus-distributeur Heuver Bandengroothandel heeft een groot OEM-contract met Schmitz Cargobull gesloten voor de levering van trailerbanden.

aeolus heuver Profile Tyre Center Schmitz
Het contract is gesloten tussen Aeolus Tyres uit Henan, China en Schmitz Cargobull maar het kwam tot stand dankzij de bemiddeling van Europees Aeolus-distributeur Heuver Bandengroothandel uit Hardenberg. De banden worden direct door Aeolus aan Schmitz geleverd. Het gaat overwegend om 385ers en banden uit de 55 serie. Precieze aantallen wil Heuver niet kwijt, behalve dan dat in orde van grootte van tienduizenden moet worden gedacht. Schmitz is de grootste trailerbouwer van Europa en produceert jaarlijks meer dan 60.000 eenheden. Alleen al daarvoor heeft men jaarlijks rrond de 200.000 nieuwe banden nodig. 
Aeolus Tyre Co. Ltd. uit Henan is één van China’s grootste producenten van autobanden. Jaarlijks produceert Aeolus met  modernse Europese apparatuur 2,7 miljoen banden. Het gamma bedrijfsautobanden, zoals dat sinds 2004 door Heuver wordt geïmporteerd in Europa, bestaat momenteel uit een complete range banden voor vrachtwagens, lichte trucks, diepladers, trailers, voor de trekas en voor de stuuras. In de Benelux zijn de banden van Aeolus verkrijgbaar bij Profile Tyre Centers.
Op de foto van links naar rechts: de heren Jan Heuver, de heer  Maschmann van Schmitz Cargobull en de heer Wang van Aeolus.

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer