Ga naar hoofdinhoud

Schmitz stopt Ultra-Seal in banden

Schmitz Cargobull heeft Ultra-Seal aangewezen als exclusieve leverancier van afdichtmiddelen voor geselecteerde banden van Schmitz Cargobull-opleggers. Sinds mei 2018 biedt Schmitz Cargobull zijn klanten banden voor opleggers aan die voorzien zijn van Ultra-Seal. De samenwerking is bezegeld na een reeks uitvoerige testen voor de goedkeuring van de combinatie van Ultra-Seal met banden, velgen en ventielen.

Het 3-jarige contract tussen Schmitz Cargobull en Ultra-Seal omvat leveranciersgaranties op banden en velgen voor goedgekeurde combinaties bij het gebruik van Ultra-Seal.

Boris Billich, lid van de Raad van Bestuur van Schmitz Cargobull, zegt hierover: “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producten waar onze klanten van kunnen profiteren. We hebben de ervaringen met banden voorzien van Ultra-Seal op de voet gevolgd en de positieve resultaten hebben de weg vrijgemaakt om Ultra-Seal aan te wijzen als dé leverancier van bandafdichtmiddelen voor Schmitz Cargobull.”

Carla van Santvoort, Manager van Ultra-Seal: “De timing van de samenwerking tussen Schmitz Cargobull en Ultra-Seal kan niet beter; we hebben hard gewerkt aan het ophelderen van de aspecten die bij eindgebruikers vragen of terughoudendheid kunnen oproepen, zoals het technische aspect van de garantie op velgen en de politieke lobby tegen Ultra-Seal door de aanval van bandenorganisaties die wij te verduren hebben gekregen. Ultra-Seal heeft alle rechtszaken tegen BundesReifenVerband (BRV) gewonnen en laat daarmee zien dat deze aspecten niet langer een rol spelen. Daarnaast bieden externe leveranciers normale garanties aan, en dus staat niets klanten meer in de weg om maximaal te profiteren van de prestaties van hun banden, wat wij natuurlijk toejuichen. We hebben ons ingezet om de huidige geaccepteerde levensduur van banden om te zetten naar een ‘ik neem geen genoegen met minder’-mentaliteit. Dit is een enorme stap binnen de bandenindustrie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer