Sierteeltketen integreert e-CMR in processen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sierteeltketen integreert e-CMR in processen

Vier vervoerders en twee van hun gezamenlijke opdrachtgevers hebben één gemeenschappelijk doel: de e-CMR van TransFollow succesvol in hun processen integreren. ​Er zijn meerdere redenen waarom de vier vervoerders (Breewel Transport, Gist, Oldenburger Transport en Lamers Transport) met hun gezamenlijke opdrachtgevers (Royal Lemkes en Hamiplant) starten met de toepassing van de e-CMR. Dat meldt TLN.

Andries Groeneweg, business manager bij Gist, vertelt: “Wij rijden veel met bederfelijke waar; de voedings- en sierteeltsector heeft mede daardoor vaak met tijdsdruk te maken. Het is verder een redelijk conservatieve markt, als je ziet hoeveel papierwerk er bij ons omgaat. Door te digitaliseren, kun je echt enorme efficiencyslagen maken. Dat verwerken van al dat papier kost immers tijd en geld, terwijl papieren ook nog eens kwijt kunnen raken. Ook kun je pas relatief laat factureren; sommige klanten betalen pas na ontvangst van de getekende originele CMR.”

Klaas-Jan Brals, general manager major accounts bij Gist, vervolgt: “Bij de e-CMR heb je de snelheid van informatie. Is een levering op tijd, dan weet je dat meteen. En je kunt snel ingrijpen of bijsturen, als er iets niet goed gaat. Verder willen veel van onze klanten altijd een proof of delivery. Die is er nu sneller en daardoor kun je veel vlotter factureren.”

Groeneweg: “Met TransFollow is er een platform dat ook echt een bijdrage kan leveren aan de duurzaamheid. Het is een innovatie en daar horen bepaalde uitdagingen bij. Maar wel mooi om te zien dat de voedings- en sierteeltsector die uitdagingen oppikt en aangaat.”

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer