Ga naar hoofdinhoud

Silent DAF’s voor Snel

Snel Shared Logistics in Woerden breidt het aandeel DAF in de vloot flink uit vanwege de lage onderhouds- en verbruikskosten en de stille motoren. Het gaat om twee DAF CF290 FA bakwagens, twee DAF CF440 FAN bakwagens om als LZV combinatie te gaan dienen en twaalf DAF CF400 FT trekkers. Dealer Van Tilburg-Bastianen in Vianen heeft de meeste voertuigen inmiddels geleverd.

Zeven jaar geleden deden de eerste DAF’s hun intrede bij het Woerdense distributiebedrijf. “We wilden een tweede merk erbij”, aldus de directie. “Bij DAF vallen van meet af aan de gunstige gebruikskosten op. Onderhoudskosten en brandstofverbruik pakken laag uit. De nieuwe lichting DAF’s zijn Silent-uitvoeringen, de motoren daarvan zijn opvallend geluidsarm. Dat is bij bezorging in binnensteden, waar wij frequent komen, een pluspunt.”

Behalve een zo scherp mogelijke prijs zijn kwaliteit en service evenzeer kenmerken van de logistiek dienstverlener. “We rijden met eigen materieel en eigen chauffeurs. Zij kennen onze klanten. Ze zijn thuis bij de opdrachtgevers, weten precies waar de pallets en rolcontainers met goederen moeten staan in de winkel of het magazijn. Een beetje extra aandacht wordt gewaardeerd en daarmee willen we ons onderscheiden. Ook willen we werken met modern materieel, dus relatief jonge trucks die met geluid en emissie voldoen aan de hoogst mogelijke eisen. Ook dat past in onze kwaliteitsgedachte.”

De geschiedenis van Snel Shared Logistics reikt terug tot 1889. Toen startte Arie Snel met transport van en handel in brandstoffen, veevoer en andere goederen. In de loop der jaren groeiden de transportactiviteiten, mede dankzij het feit dat het bedrijf altijd scherp inspeelt op de ontwikkelingen in transport en distributie en op de wensen van opdrachtgevers.

Snel Shared Logistics is nu een grote, moderne logistieke dienstverlener. De onderneming is gespecialiseerd in fijnmazige retaildistributie in de Benelux en het Ruhrgebied. Warehousing is daarbij een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. Het wagenpark bestaat uit 170 trekkende en 330 getrokken eenheden en er werken 270 medewerkers.

Sinds 1 januari 2017 heet het bedrijf Snel Shared Logistics. “Deze nieuwe DAF’s zijn de eerste vrachtwagens met onze nieuwe bedrijfsnaam”, aldus de directie. “De naam is in de plaats gekomen van G. Snel internationaal transport bv, waaronder we tot voor kort opereerden. Shared Logistics dekt beter de lading van onze huidige activiteiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer