Ga naar hoofdinhoud

SinfoX overgenomen door TIE

Het Arnhemse softwarebureau SinfoX is overgenomen door EDI-specialist TIE. SinfoX levert het SmartHandler TMS en diverse webservices, waaronder order-entry via internet.

SinfoX-directeur Jos Brey
 
“Voor SinfoX betekent de overname door TIE dat we de beschikking krijgen over meer ontwikkelcapaciteit, met name op het gebied van gebruikersvriendelijke userinterfaces”, vertelt directeur Jos Brey. “Zo kunnen we ons SmartHandler TMS verder verbeteren. Bovendien krijgen we toegang tot het internationale netwerk van TIE zodat we onze producten ook in het buitenland kunnen afzetten.” Hij geeft aan dat uitbreiding – gezien de grote vraag – noodzakelijk was. “We kunnen nu volop verder met de ontwikkeling van oplossingen voor transport en logistiek.”
 
Het beursgenoteerde TIE en SinfoX kwamen elkaar voorheen regelmatig als concurrent tegen. De expertises van beide bedrijven vullen elkaar volgens Brey goed aan. “TIE is sterk in EDI en het ontwikkelen van dashboardfuncties, terwijl onze kracht vooral ligt in het bouwen van webservices en het aanbieden van Software as a Service.” Hierbij schaft de gebruiker de software niet meer zelf aan, maar maakt er via een abonnement en vast tarief per maand gebruik van. “Deze ontwikkeling heeft de toekomst”, stelt Brey. “Ook Microsoft zet er nu groot op in.”
 
Brey blijft directeur van SinfoX, dat – vanuit de bestaande locatie in Arnhem – verdergaat onder de naam SinfoX/TIE.

 


Auteur: Sandra Waenink

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer