Skoda rijdt Scania LZV’s op CNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Skoda rijdt Scania LZV’s op CNG

Autofabrikant Skoda denkt ook buiten de fabriek aan het verlagen van CO2-uitstoot. Skoda vergroot zijn wagenpark met vier Scania’s op CNG bij de fabriek in Mladá Boleslav. De trucks kunnen worden ingezet als LZV.

“Met deze CNG-trucks maakt Skoda opnieuw een stap als duurzaam bedrijf”, zegt Michael Oeljeklaus, directeur logistiek van Skoda. De CNG-trucks besparen 30 procent in brandstofkosten, 80 tot 90 procent in uitstoot van stikstof, 95 procent in fijnstof en 25 procent in koolstofdioxide. Ter illustratie: één van de vrachtwagens legt twaalf keer per week een afstand van 120 kilometer af en stoot 16 ton CO2 minder uit per jaar dan een truck met dieselmotor.

De LZV’s die Skoda voor bepaalde transportroutes gebruikt dragen bij aan de CO2-besparing. De LZV’s zijn volgens Skoda tot 25 meter lang en kunnen 150 kuub vervoeren, 50 procent meer dan een conventionele vrachtauto. Dat betekent dat de chauffeurs van Skoda minder ritten hoeven te maken, wat beter is voor het milieu. Daar komt bij dat Skoda voor transport in de fabriek meer en meer machines gebruikt zonder uitstoot. Het past allemaal in de GreenFuture-strategie van de Tsjechische fabrikant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer