Ga naar hoofdinhoud

Van der Slot rijdt zonder slotplaten

Van der Slot Logistiek is afgelopen maandag samen met FloraHolland een pilot gestart, waarin er zonder slotplaten gependeld wordt tussen de locaties van Van der Slot Logistiek, welke zich bevinden op de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

cs-floraholland-slotplatenEen slotplaat is een rechthoekig slotmechanisme dat dient ter beveiliging en identificatie van de stapelwagen. Iedere stapelwagen die in een vrachtwagen staat of buiten de veilinggebouwen gebruikt wordt, moet voorzien zijn van een slotplaat.  Doordat er niet meer gewacht hoeft te worden op een sleutelaar, kunnen de doorloop- en aflevertijden van Van der Slot Logistiek (vooralsnog tijdelijk) verkort worden. Voor FloraHolland ontstaat er middels deze nieuwe werkwijze tevens een enorme besparing, gezien er minder sleutelaars nodig zijn binnen het logistieke proces. Kortom: een duidelijke win-winsituatie binnen de logistieke (sierteelt)keten.

Om het gebruik van veilingkarren goed te kunnen volgen en te beheersen, is door Van der Slot een automatiseringssysteem ontwikkeld dat de traceerbaarheid van de veilingkarren kan borgen volgens de normen van FloraHolland.

slot1De pilot duurt tot en met 9 september 2016. Na een evaluatie van de resultaten wordt besloten of deze werkwijze structureel uitgerold zal worden.

De Van der Slot Groep is een van de grotere logistieke dienstverleners binnen de sierteeltsector en heeft locaties op de vestigingen van FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg en daarbij in Emmeloord en Lokeren (BE). De Van der Slot Groep onderscheidt zich door middel van strakke lijndiensten met korte doorlooptijden. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij hoog in het vaandel.

 

 

Eén reactie op “Van der Slot rijdt zonder slotplaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer