SmartOpen-C debuteert bij Chereau • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

SmartOpen-C debuteert bij Chereau

Chereau produceerde in 2015 alweer de 100.000e carrosserie, een felicitatie waard aan het 62 jaar oude Franse bedrijf. Op de stand op Solutrans presenteerde Chereau onder meer SmartOpen-C, een elektrische roldeur die zowel op bakwagens als trailers kan worden gemonteerd.

Dat systeem zagen we als concept al eens op de IAA, in 2014, maar nu is SmartOpen-C klaar voor marktintroductie.

solutrans_chereau1De deur opent elektrisch in minder dan 10 seconden. Een voordeel is dat de deur zich niet in de laadruimte bevindt, maar erboven. Dat betekent dat er geen corrosie door vocht of koude mogelijk is. Wel is het zo dat op de carrosserie nu een verhoging van circa 15 centimeter ziet. Met een druk op de knop gaat de deur open, als de deur dicht moet dient dat om veiligheidsredenen met een permanent ingedrukte knop te gebeuren.. De roldeur is van binnen met de hand te openen, om opsluiting te voorkomen. Met SmartOpen-C is niet meer nodig om met deuren aan achter- of zijkant te zwaaien in de binnenstad, waar dat gevaarlijk kan zijn voor het overige verkeer. Ook bij het laaddock hoeven de deuren niet eerst open, er kan direct gedockt worden. Onderstaande video laat de werking precies zien.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5Kn2x4X38iw&w=560&h=315]

Een andere feature op de stand van Chereau was een twee-assige trailer met een Steering-C gestuurde as. Deze gestuurde as is mogelijk op 3, 2, of zelfs een éénassige oplegger. Deze trailer had ook nieuwe achterlichtclusters. Wie heel veel wil meenemen kan bij Chereau terecht voor MultiDeck-C, een vernieuwde versie met een mogelijke dubbele laags indeling voor een oplegger.

Ook Chereau zit dat de distributie in de binnenstad vraagt om kleinere voertuigen, en daarom had het merk voor het eerst een koelboxopbouw voor voertuigen van 3,5 tot 7,5 ton beschikbaar.

solutrans_chereau2

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer