Ga naar hoofdinhoud

SNCF wil overname DSV

De Franse spooroperator SNCF broedt op een overname van de Deense transport- en logistiekgroep DSV. Dit heeft het Deense persagentschap RB-Borsen afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Vooral de sterke positie van DSV in Noord-Europa zou voor de Franse spoormaatschappij aanlokkelijk zijn, meldt een vooraanstaande Deense analist van de Danske Bank.
 

De SNCF heeft de laatste tijd de nodige overnames gedaan. Onlangs nam de Franse spoorwegmaatschappij nog de Duitse private spooroperator Import Transport Logistik (ITL) uit Dresden over. ITL heeft filialen in België, Frankrijk, Nederland (Rotterdam), Polen en Tsjechië. De SNCF heeft 75 procent van de aandelen overgenomen. Het is onbekend welke prijs SNCF daarvoor heeft betaald.

Door deze overname krijgt de spooroperator meer capaciteit voor goederenvervoer naar het oosten. ITL heeft verbindingen naar onder andere Rusland en Oekraïne. Het in 1998 opgerichte ITL had in 2007 een omzet van 45 miljoen euro. De logistiek dienstverlener heeft 160 werknemers en vervoert met zijn 35 locomotieven en 845 wagons vooral olie, grondstoffen en graan.
 
Direct na de overname van ITL kondigden de SNCF vorig week ook aan dat het een vriendelijk overnamebod heeft uitgebracht op logistiek dienstverlener Geodis, een filiaal van de SNCF. De spoormaatschappij heeft al 43 procent van de aandelen van Geodis in handen en wil nu zo’n 600 miljoen euro (135 euro per aandeel) betalen voor de resterende aandelen. De logistiek dienstverlener heeft drie weken om zich te beraden.
 
Als de SNCF ook DSV binnenhengelt dan krijgt het een bedrijf in handen dat op dit moment een marktwaarde heeft van rond de 2,9 miljard euro.
 
Bron: Logistiek.nl

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer