Ga naar hoofdinhoud

Snel roetfilter bestellen voor Euro 2 trucks!

Wie snel is kan toch nog subsidie krijgen voor de aanschaf van een roetfilter op een Euro 2 truck! Dat schrijft de BovagKrant.

Onlangs zijn de voorwaarden bekend gemaakt waaronder nieuw budget wordt gepubliceerd voor de subsidieregeling retrofit vrachtauto’s en bussen voor 2008. Een van de wijzigingen ten opzichte van 2007 was dat Euro 2 vrachtauto’s in 2008 niet meer onder de regeling zullen vallen.
 
De ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat en de vervoerdersbranches hebben besloten om voertuigeigenaren tegemoet te komen die, in de veronderstelling dat Euro 2 voertuigen nog wel onder de subsidieregeling zouden vallen, voor hun Euro 2 voertuig reeds een retrofit roetfilter hebben besteld. Derhalve is besloten om tot de datum van publicatie van de regeling in de Staatscourant Euro 2 voertuigen subsidie te verstrekken. Dit betekent dat Euro 2 vrachtauto’s die de komende drie weken (tot en met 7 maart) een roetfilter onder hun voertuig laten monteren en dit binnen deze termijn afmelden bij de RDW nog subsidie zullen ontvangen.
 
Boudewijn Hamel van Bovag: “Het is een sympathiek gebaar naar de voertuigeigenaren toe. Ook naar de branche zelf, zodoende worden niet alle bestelde roetfilters voor Euro 2 voertuigen geannuleerd. Het is de laatste mogelijkheid op subsidie voor die categorie voertuigen.”

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer