SNEL start met distributie Hudson’s Bay • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

SNEL start met distributie Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Company besteedt de complete distributie van haar producten vanuit haar nieuwe distributiecentrum in Mijdrecht naar de filialen uit aan SNEL Shared Logistics. De eerste Woerdense vrachtwagen met goederen voor een winkel van Hudson’s Bay hebben afgelopen weekend gereden. “We hebben naast vijftien extra chauffeurs ook nieuw materiaal aangeschaft. Ook kunnen we de oude opleggers van V&D, die hier nog stonden, weer inzetten”, zegt manager Piet Verdoold enthousiast.

Peter de Vries met mededirecteuren Piet Verdoold (midden) en Hugo Weidema (rechts)

In de loop van het derde kwartaal van dit jaar zullen de eerste tien warenhuizen van Hudson’s Bay in Nederland worden geopend.  Na een gedegen selectieproces heeft Hudson’s Bay besloten de bevoorrading van haar filialen, vanuit het recent geopende distributiecentrum in Mijdrecht, te laten verzorgen door SNEL Shared Logistics uit Woerden. Zeven dagen per week worden de Hudson’s Bay vestigingen voor en na openingstijd door SNEL van nieuwe voorraden voorzien.

De eerste vestiging van Hudson’s Bay opent 17 augustus a.s. in het centrum van Amsterdam. In een heel korte termijn van slechts een aantal weken daarna opent Hudson’s Bay nog negen andere nieuwe vestigingen. Hierdoor wordt de aanvoer-logistiek gevraagd die haast lijkt op een militaire operatie maakt. SNEL kan met haar expertise en capaciteit daar goed op in spelen.

Verdoold noemt de binnengehaalde mega-order ‘een hele mooie.’ “We zijn hier reuze trots op”, vult directeur Peter de Vries aan. Het contract dat is afgesloten loopt de komende vijf jaar en betekent voor het bedrijf vele honderden extra ritten per jaar. De winkelketen wil Nederland veroveren en eind volgend jaar 21 vestigingen verspreid over het hele land geopend hebben. Na opening van de eerste vestiging in Amsterdam, half augustus, volgen onder meer Leiden, Maastricht en Den Haag.

De vrachtwagens rijden vanuit Woerden naar het distributiecentrum in Mijdrecht, waar voorheen Blokker zat en nu de Canadese keten de ruimte vult. “Oud-medewerkers van Blokker zijn ook overgenomen voor het transport van onze goederen”, stelt Marieke Heringa van Hudson’s Bay. “Zeven van de twintig oud-chauffeurs van Blokker zijn nu bij ons in dienst”, weet Verdoold. Het gaat om veelal oudere ervaren chauffeurs, die zo niet zonder baan zijn komen te zitten na hun ontslag bij Blokker in Mijdrecht.

Directeur De Vries over de transporten vanuit het distributiecentrum: “Komende weken worden nieuwe vestigingen van Hudson’s Bay ingericht en wordt er met honderden vrachtwagens vol gereden vanuit Mijdrecht. Elke vestiging wordt na het inladen met meerdere vrachtauto’s per dag van nieuwe voorraad voorzien, vooral voor en na sluitingstijd.” Komende tijd breidt Snel voor dit vervoer het aantal chauffeurs verder uit, mede via een eigen interne opleiding voor jongeren.

Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. Het portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 480 vestigingen en 66.000 medewerkers.

SNEL Shared Logistics is een ervaren logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in de retail-distributie in de Benelux. De in Woerden gevestigde onderneming beschikt over een warehouse-capaciteit van zo’n 50.000 pallets en een vloot van ca. 250 vrachtwagens. Elke nacht vindt er een van de grootste cross dock operaties in Nederland plaats waar pallets en colli gegroepeerd worden naar geconsolideerde zendingen naar afleveringsadressen. Voor de uitbreiding met Hudson’s Bay heeft SNEL recent nieuwe vrachtwagens gekocht en chauffeurs aangetrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer