Ga naar hoofdinhoud

Speciale Construction DAF’s op TKD

DAF is op de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere prominent aanwezig. Op de stand zijn drie speciale trucks te zien die voor een breed aantal toepassingen inzetbaar zijn. Het gaat om de DAF FAQ CF 450 (8×2), de DAF FAS XF 450 (6×2) en de CF 480 FAD Construction uitgevoerd als 10×4 met een extra 5e as van Estepe. Drie varianten van The New XF/CF, die eerder dit jaar zijn bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2018’. DAF omringt de perfecte trucks met een keur aan diensten, waarover ook uitgebreid informatie is te verkrijgen op de TKD 2018.

De nieuwe DAF XF en CF zijn afgelopen jaar geïntroduceerd. Het gaat om compleet nieuwe trucks met zeer efficiënte motoren, versnellingsbakken (TraXon) en achterassen. Samen met de nieuwe en compacte en lichtere systemen voor nabehandeling van uitlaatgassen, de geavanceerde software en aerodynamische optimalisatie is een indrukwekkende brandstofbesparing en CO2-reductie van maar liefst 7 procent bereikt.

Door gewichtsverlaging zijn hogere laadvermogens mogelijk bij de nieuwe XF en CF. De onderhoudskosten pakken beduidend lager uit dankzij de verlengde service-intervallen naar 200.000 km. Daarnaast biedt DAF talrijke diensten om de efficiency te maximaliseren.

Met slimme reparatie- en onderhoudscontracten en gunstige financieringsvoorwaarden is de opbrengst per kilometer verder te verhogen. En natuurlijk is er aandacht voor de chauffeur. DAF ondersteunt hem of haar het beste uit de truck te halen.

De DAF XF en CF lenen zich perfect voor opbouw en ombouw. Voor bezoekers van de TKD 2018 zijn dat belangrijke aspecten. Zo is de speciaal aangepaste 5-asser Construction uitermate geschikt voor kipper- en haakarmapllicaties. De DAF 8×2 FAQ staat tentoongesteld met flatbed Hyva kraan en de 6×2 FAS is te bewonderen met een haakarmsysteem van VDL.

Op de TKD wordt voor het eerst de nieuwe DAF CF 10X4 vijfasser met GVM van 49 ton aan het publiek getoond. Deze nieuwe DAF is uitgerust met de nieuwste DAF noviteiten zoals de PACCAR MX-13 Euro 6 motor met 480 pk, de nieuwe ZF TraXon versnellingsbak met speciale Off Road software en het nieuwe dubbel aangedreven tandem met naafreductie; HR1670! Met behulp van deze aandrijflijn worden, net zoals de overige DAF voertuigen, lagere toerentallen gerealiseerd en kan leiden tot een behoorlijke brandstofbesparing. Dankzij de juiste opbouwvoorbereidingen zoals de kipper-voorbereiding, PTO, CAN J1939, MUX schakelaars, applicatie connectoren en gatenpatroon voor voorloopas en het hulpraam van de kipper, is deze DAF CF in zeer korte tijd opgebouwd tot een hele dikke vijfassige kipper! Daarnaast is deze DAF CF vijfasser een van de eerste voertuigen welke met de op DAF BBI Plus-portal beschikbare Order Informatie, Chassistekeningen en 3D bestanden is opgebouwd. Dankzij deze informatie hebben ESTEPE en HYVA een enorme besparing kunnen realiseren in doorlooptijd en dus een hele grote bijdrage geleverd aan de aflevering van deze zeer complete DAF CF 10X4 vijfasser met HYVA achterover kipper!

DAF levert af fabriek veel oplossingen. Dealers hebben een uitgebreid netwerk specialisten in opbouw en ombouw, zodat een ‘one-off’ truck op maat perfect is te arrangeren. Ook de levering van onderdelen is goed geregeld. Naast originele onderdelen van DAF en PACCAR motoren bieden de dealers ook meer dan 70.000 universele TRP Truck & Trailer Parts voor alle merken trucks en trailers.

3 reacties op “Speciale Construction DAF’s op TKD

 • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

  Waarom krijgt DAF het nog steeds niet voor elkaar om de kippers een stoerder aangezicht te geven, dat willen kipperbedrijven en ook hun chauffeurs. Kijk naar MAN, MERCEDES,RENAULT, dat ziet er toch allemaal een beetje stoerder uit.

 • Eddy

  Wat heb je aan een stoer uiterlijk als ze dan zand zien zitten ze vast

 • deze 10×4 ,s hebben wij al 10 jaar

  daf 8×4 met tussenas van estepe, dus 10×4
  hyva kipper van Janssen dongen

  mertens-simons bv
  roermond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer