Ga naar hoofdinhoud

Speksnijder Logistiek zoekt overnamepartner

Het in surséance van betaling verkerende Speksnijder Logistiek uit Hazerswoude-dorp is op zoek naar een partner die de activiteiten zou willen overnemen. Dat zegt curator Jan Dorrepaal tegen TTM.nl.

Volgens Dorrepaal zijn de financiële problemen van Speksnijder Logistiek sinds 2012 geleidelijk ontstaan. “Vanaf die periode echter kwamen de winstmarges geleidelijk aan onder druk te staan. Eisen van klanten namen toe, terwijl de tarieven daarmede onvoldoende gelijke tred hielden. Nieuwe wet- en regelgeving maakten daarnaast (nieuwe) investeringen noodzakelijk. Geleidelijk aan kwam Speksnijder achter de feiten aan te lopen. Teneinde het verlies terug te dringen is in januari 2016 een deel van de activiteiten al afgestoten (verkocht). Dat leverde echter onvoldoende resultaat op. Daarnaast werd Speksnijder in 2016 geconfronteerd met een tweetal tegenvallers. In 2016 failleerde een deelneming van Speksnijder (Vers en Fijn BV), waardoor zij een forse vordering op deze vennootschap moest afschrijven. Daarnaast kreeg zij te kampen met een relatief hoog ziekteverzuim. In 2016 is nog gezocht naar een mogelijke samenwerking met derden, maar dat is niet gelukt, met name vanwege de krappe marges in de vervoerssector. Uiteindelijk heeft Speksnijder moeten besluiten uitstel van betaling bij de rechtbank aan te vragen”, aldus Dorrepaal.

De curator geeft aan nu samen met directeur Adriaan Speksnijder te onderzoeken of overname van activiteiten door derden mogelijk is. “Behoud van werkgelegenheid is in dat verband een belangrijke doelstelling. Of dat gaat lukken is op dit moment nog niet te zeggen. In de eerste week van januari a.s. moet er op dit punt meer duidelijkheid zijn. Tot aan dat moment worden de activiteiten zoveel mogelijk gewoon voortgezet”, aldus Dorrepaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer