Stadstruck met ‘Zero Petroleum’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Stadstruck met ‘Zero Petroleum’

Op de afgelopen IAA bood de stand van Lamberet plaats aan een bijzonder voertuig: de Zero Petroleum Urban Refrigerated Delivery Concept. Deze mondvol gaat om een concept stadsdistributietruck, samengesteld door Carrier Transicold, Lamberet en Scania.

1-1-zero-petrole-x-cityDe ‘Zero Petroleum’ truck, zoals we hem maar even zullen noemen, is opgebouwd met één vraag in het achterhoofd: is het mogelijk een voertuig samen te stellen dat elke dag geconditioneerd vervoer doet in steden, daarbij uitgaand van zo weinig mogelijk (en het liefst ‘zero’) geluid, uitstoot van deeltjes, lokale emissie, fossiele energie en toegangsrestricties.

Het antwoord op die vraag wordt geleverd door Carrier Transicold, Lamberet en Scania. De Zweedse truckfabrikant levert een distributietruck voorzien van haar nieuwe Euro 6 gasmotor die, voorzien van biogas, 90 procent minder CO2-uitstoot heeft dan een vergelijkbare truck met dieselmotor.

Zero Petroleum truckCarrier Transicold levert voor de Zero Petroleum truck een nieuwe Carrier EcoDrive generator. Deze is gemonteerd op de trekker en levert elektriciteit aan de Vector 1950 MT koelmotor op de trailer. Die oplegger komt van Lamberet. Het is om precies te zijn een SR2 X-City 27. Een echte citytrailer, bedoeld om makkelijk te manoeuvreren in stadscentra. De achterwielen zijn daarbij stuurbaar door het X-steering chassis. De trailer is aan de achterzijde voorzien van Lamberets Distri+ automatische roldeursysteem, dat werkt op een volledig pneumatische basis.

De Zero Petroleum truck was een van de winnaars in de verkiezing IAA Trailer Innovation Award 2017. Hij werd derde in de categorie Concept.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer