Status4Sure digitaliseert papierstroom met webmodule en app • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Status4Sure digitaliseert papierstroom met webmodule en app

Voor bedrijven zonder digitale orderentry, tracking&tracing en/of facturatie introduceert LogistiekZeker Status4Sure. Via een online webmodule en smartphone app voor de chauffeur digitaliseert deze oplossing het invoeren, volgen en ook factureren van orders. Ook is het systeem voorzien van Near Field Communication (NFC) voor het scannen van tags op zendingniveau. Status4Sure is modulair opgebouwd en bedoeld voor transporteurs en eigen vervoerders met en zonder TMS.

LogistiekZeker-Status4Sure-ScreenAppRittenstaat“We zien regelmatig dat kleinere transportbedrijven hun orders met de hand vastleggen in Excel-lijsten. Ook de informatie van chauffeurs over leveringen, uren, kilometerregistratie en emballage wordt handmatig verwerkt. Dat kost de nodige tijd en brengt het risico op fouten met zich mee. Status4Sure digitaliseert deze processen waardoor ze sneller verlopen en de foutkans aanzienlijk vermindert. Dat spaart tijd en kosten”, vertelt Bart Kleijheeg van LogistiekZeker. Hij geeft aan dat het systeem ook uitkomst kan bieden aan eigen vervoerders of logistieke afdelingen van bedrijven. “ERP-systemen voorzien vaak niet in het doorsturen van transportorders naar chauffeurs, het realtime volgen van zendingen en registreren van de chauffeursuren. Daarvoor zorgt Status4Sure.”

Via de webmodule van Status4Sure kunnen opdrachtgevers online hun orders invoeren en etiketten met adressen printen. Ook is het mogelijk orders uit een ERP-systeem in Status4Sure te importeren. In het systeem is een eenvoudig planbord aanwezig of het is te koppelen aan een ritplanningssysteem. Ook kunnen prijstabellen worden vastgelegd. “Is de prijs bekend, dan maakt Status4Sure automatisch de factuur aan, die digitaal kan worden verstuurd”, zegt Kleijheeg. Chauffeurs krijgen via de app op hun smartphone de orders door en kunnen hierop o.a. bijzonderheden over zendingen vastleggen, de ontvanger digitaal laten tekenen en uren-/kilometerregistratie bijhouden. “Opdrachtgevers kunnen de status van hun zendingen realtime volgen in de webmodule”, zegt Kleijheeg.
Ook maakt het nieuwe systeem gebruik van de NFC-techniek waarmee de meeste smartphones inmiddels zijn uitgerust. “Als je de telefoon dicht bij een NFC-tag houdt, wordt deze gelezen. Daarmee kun je bijvoorbeeld digitaal een emballage-administratie bijhouden”, licht Kleijheeg toe.”

Status4Sure kost een vast bedrag per gebruiker per maand. “Wij zien chauffeurs als gebruikers”, zegt Kleijheeg. Hij geeft aan dat de hoogte van het bedrag afhangt van het aantal gebruikers en de modules waarmee wordt gewerkt. Eén van de eerste gebruikers van Status4Sure is ELS-Logistics uit Den Haag. Hier is LogistiekZeker bezig om naast de transportorders ook de orders voor het warehouse in het systeem te integreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer