Steeds vaker telefonisch aangifte ladingdiefstal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Steeds vaker telefonisch aangifte ladingdiefstal

Het telefonische aangifteloket, waar chauffeurs en ondernemers ladingdiefstal kunnen melden, wordt steeds vaker gebruikt. Een jaar na de opening van het loket komt 19 procent van alle aangiften van ladingdiefstal via dit loket bij de politie binnen. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Vanaf 15 mei 2017 is het aangifteloket ladingdiefstallen operationeel en kan iedere ondernemer of chauffeur 24 uur per dag melding doen van ladingdiefstal via 088-0087444. Het loket is bestemd voor transportvoertuigen zwaarder dan 3.500 kilogram (totaalgewicht).

Dat nu al 19 procent van alle aangiften van ladingdiefstal binnenkomen via dit speciale loket is mooi, vindt TLN. Maar de branche-organisatie ziet dat percentage graag snel stijgen. Want bij het telefonisch aangifteloket ladingdiefstal krijgt de beller een medewerker gespecialiseerd in ladingdiefstal aan de lijn. Hij of zij wordt dus sneller geholpen. Daarbij is de kwaliteit van de aangifte hoger omdat een gespecialiseerde medewerker eerder de juiste vragen stelt en de noodzakelijke  informatie noteert om daders op te sporen.

Logistiek ondernemers of chauffeurs bellen 088-0087444 en doen telefonisch aangifte. Bij meldingen binnen kantooruren wordt de aangifte meteen opgenomen. Wordt er na kantooruren gebeld dan wordt het incident geregistreerd en zoekt de politie de eerstvolgende werkdag contact om de aangifte op te nemen. Als er een snelle opvolging nodig is dan onderneemt de politie direct actie. Ondernemers verliezen dus geen tijd, kunnen ongeacht tijd en plaats aangifte doen en hoeven nu nog maar één nummer te bellen voor zowel diefstal van een vrachtauto of lading.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer