STEF officieel van start in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

STEF officieel van start in Nederland

De STEF-Group, Europese specialist in koellogistiek, kondigde vrijdag de lancering van het STEF-merk in Nederland aan. Daarmee verenigt STEF alle activiteiten onder één merknaam en logo. Ter gelegenheid van de lancering heeft STEF-Group de capaciteitsuitbreiding voor logistieke activiteiten van 8.000 m2 in Bodegraven officieel geopend.

De hergroepering van STEF’s activiteiten en investeringen onder één commerciële merknaam is onderdeel van de nieuwe strategie om de positie in Noord-Europa te versterken. Dankzij een nieuwe investering van 8 miljoen euro, verdubbelt STEF-Group de capaciteit in Bodegraven en wordt deze locatie, gelegen in het hart van de dichtbevolkte randstad, het middelpunt van de transport- en logistieke activiteiten in Nederland.

Om het aanbod van gekoelde logistiek en transport uit te breiden, kocht STEF-Group in 2014 Speksnijder Transport en in 2016 Vers-Express aan. Daarnaast verwierf het bedrijf een minderheidsaandeel in NETKO, een specialist in het transport van gekoelde producten. Het groeiende belang van de activiteiten van STEF in Nederland, vanaf nu gevoerd onder één merknaam, is een beslissende stap in de ontwikkeling van STEF in Noord-Europa.

Serge Capitaine, deputy CEO van STEF-Group: “De geboorte van STEF Nederland en de investeringen die wij in Nederland doen, breiden de nationale en internationale ambities uit op het gebied van transport als ook van gekoelde logistiek. Het sterke onderlinge netwerk van de verschillende vestigingen in Bodegraven, Eindhoven, Raalte en de overige Europese locaties biedt STEF-Group de mogelijkheid om de verschillende productie- en consumptiegebieden te dekken.”

Christian Dooms, directeur van STEF Nederland verklaart: “Door de uitbreiding van 8.000 m² in logistieke consolidatie van verse goederen op de locatie Bodegraven, biedt STEF Nederland zijn klanten moderne oplossingen voor de logistiek van gekoelde producten. Leveringen kunnen nu in 24/48 uur in de hele Benelux plaatsvinden. Door gebruik te maken van het netwerk van STEF Europe, krijgt STEF Nederland toegang tot de Zuid-Europese markten en fabrikanten, waardoor de activiteiten in Nederland verder ontwikkeld kunnen worden.”

Met het verenigen van de bekende historische bedrijven onder één merknaam in Nederland versterkt STEF haar missie om de meest optimale en efficiënte supply chain aan te bieden voor nationale en internationale klanten in de voedingsindustrie en in de food service. Hiervoor heeft STEF 350 medewerkers in Nederland en heeft het een totale capaciteit van bijna 20.000 m² verspreid over drie vestigingen:

  • In het Noord-Oosten, in Raalte: een transport- en logistieke gekoelde vestiging met 2.500 m² (2-4°C)
  • In het Zuid-Oosten, in Eindhoven: een transport- en logistieke gekoelde vestiging met 2.000 m² (2-4°C)
  • In het Westen, in Bodegraven: een transport- en logistieke gekoelde vestiging van 14.500 m², waarvan 14.000 m² in koel (2-4°C) en 500 m² in diepvries (-25°C)

STEF, van oorsprong een Frans bedrijf, zette in 1989 de eerste stappen op de Europese markt door uit te breiden naar België, Portugal en Spanje. Inmiddels is STEF-Group ook actief in Italië, Nederland en Zwitserland en bestrijkt daarmee zeven Europese markten. Door de toenemende wereldwijde klantvraag groeide STEF-Group’s ambitie om de positie op Europees vlak te versterken. Langdurige en duurzame relaties met erkende lokale partners worden geïntegreerd op lokaal niveau. Hierdoor blijft STEF haar expertise en logistieke oplossingen ontwikkelen op het gebied van gekoelde producten. De afgelopen 5 jaar heeft STEF-Group meer dan 100 miljoen jaarlijkse investeringen uitgevoerd.  De STEF-group investeert continu om haar ambities waar te maken in die voedselmarkten waarbij de groeivooruitzichten het meest veelbelovend zijn voor de Groep en haar klanten.

Koen Torrekens – directeur van STEF Benelux, Christian Dooms – directeur van STEF Nederland, Francis Lemor – voorzitter van STEF-Group, Jean-Pierre Sancier – CEO van STEF-Group, Serge Capitaine en Stanislas Lemor – deputy CEO’s van STEF-Group hebben samen met een honderdtal nationale en internationale klanten de lancering van de merknaam STEF in Nederland gevierd tijdens de opening van deze vestiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer