Ga naar hoofdinhoud

Stertil ‘Beste Werkgever’ in hefbruggenbranche

Stertil is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de categorie Hefbruggen. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. “Stertil weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Gedrevenheid, durf en visie, plus een sterke focus op de cliënt maken van deze organisatie een topper.”

Stertil Koni opening Kootstertille  (2)Als werkgever onderscheidt Stertil zich volgens de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut vooral door het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die het zijn medewerkers geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop en ziekteverzuim. “Stertil is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen”, aldus de jury. “Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche.”

Stertil is leverancier van heavy duty hefbruggen en een toonaangevende speler op het gebied van loading bay equipment, inclusief alle services die daarbij horen. “De onderneming doet het goed en valt op, niet in de laatste plaats in haar werkgeverschap”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “Stertil toont zich zeer betrokken en communicatief. Visie en ambitie worden met alle stakeholders besproken en gedeeld. Besluitvorming wordt toegelicht en helder gemaakt. Mensen betrokken maken bij de onderneming, telkens weer. Faciliteren, motiveren en inspireren – daar staat de leiding voor. De organisatie als organisme; iedereen draagt bij. Alle middelen worden geboden, maar men moet wel zelf willen. De mens is de factor waar het om draait.”

Samen met externe hulp werkt Stertil aan duurzame inzetbaarheid. Met als resultaat tal van maatregelen die het welzijn van de medewerkers verhogen, waaronder veel aandacht voor ergonomie en bedieningsgemak bij nieuwe machines in de fabriek, maar ook voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers zijn dan ook zeer loyaal en blijven lang. Zwaan: “Al met al een sterke sociale speler die de goede eigenschappen van het familiebedrijf – kwaliteit, klantgerichtheid, continuïteit en zorg voor personeel – heeft weten te behouden.”

Stertil Koni opening Kootstertille  (12)De jury ziet in Stertil een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. “Innovatie is hier het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.”

Stertil BV is opgericht in 1962 en is gevestigd in Kootstertille. De onderneming is internationaal actief en heeft circa 450 medewerkers wereldwijd. Stertil is onderdeel van de Stertil Group, een technologiegroep die al decennialang kwaliteitsproducten op het gebied van Garage Equipment en Dock Products ontwikkelt, produceert vermaakten en verkoopt. Deze producten worden wereldwijd verkocht via eigen lokale verkooporganisaties in de VS, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Turkije en China alsmede via zorgvuldig geselecteerde exclusieve distributeurs. De productie vindt plaats in Nederland en de Verenigde Staten en kenmerkt zich door veel innovatie, functionaliteit en robuustheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer