Stockspots start met on-demand warehousing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Stockspots start met on-demand warehousing

Stockspots start op 1 oktober van dit jaar met een online marktplaats voor warehousecapaciteit. Dat moet zorgen voor betere benutting van restcapaciteit en van strategische locaties voor de overflow van voorraden. Diverse transportbedrijven doen direct mee aan het nieuwe initiatief.

Het idee is volgens Stockspots simpel: een online marktplaats brengt vraag en aanbod van warehousecapaciteit en de bijbehorende diensten bij elkaar. Flexibiliteit is daarbij het uitgangspunt. Voor zowel de vrager als aanbieder wordt het eenvoudig gemaakt om flexibele warehousing in te zetten. Een overzichtelijk managementsysteem in de cloud biedt grip op voorraad, zendingen en warehousecapaciteit.

Remko Been, een van de initiatiefnemers van het platform: “We zagen dat gemiddeld 10-20 procent van de warehousecapaciteit in Nederland gedurende het jaar leeg staat. Met name seizoensgebonden producten drukken op lege vierkante meters.” Mede-oprichter Coen de Lange vult aan: “de sharing economie is al jaren bezig aan een opmars. Platformen als Airbnb schieten uit de grond en maken het klanten gemakkelijker om te kiezen voor een flexibele en duurzame oplossing. Is een marktplaats voor on-demand warehousing dan niet de logische stap voor de sector?”

Vanuit de markt wordt er enthousiast gereageerd op het initiatief. Onder andere Kennis Transport, Mepavex, Sanders Fritom, Axell Logistics en Partner Logistics hebben al aangegeven gebruik te gaan maken van het platform alsook de neutrale douane dienstverlener Gaston Schul die capaciteit aan gaat bieden voor douane en accijnsopslag. Ook de Topsector Logistiek staat achter Stockspots: zij zien in dit plan ook een duurzame oplossing. “Voorraden kunnen op een strategische locatie worden gehouden, dichterbij de eindklant, waardoor onnodige kilometers bespaart worden. Een betere benutting van warehousecapaciteit geeft daarnaast ook een gunstig effect op de markt en daarmee op de strategische warehousepositie van Nederland”, aldus Machteld Leijnse, algemeen directeur van Connekt.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het platform. De komende maanden ontwikkelt Stockspots samen met toekomstige gebruikers de praktische werking van het platform. Geïnteresseerden kunnen via Stockspots.eu gegevens achterlaten om ontwikkelingen te volgen en om aanbod te plaatsen voor de lancering. Vanaf 1 oktober kan Nederland gebruik maken van stockspots.eu.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer