"Storingen A73-tunnels sneller verhelpen" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Storingen A73-tunnels sneller verhelpen”

Rijkswaterstaat stelt alles in het werk om de aanhoudende reeks storingen in de beide A73-tunnels bij Roermond sneller te verhelpen. Ook zullen weggebruikers eerder worden geïnformeerd over afsluitingen, zodat ze tijdig een andere route kunnen kiezen.

Dat heeft de hoogste baas van Rijkswaterstaat, Bert Keijts, woensdag toegezegd aan wethouder Gerard IJff van Roermond. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) had Keijts naar het stadhuis in Roermond gestuurd om iets te doen aan de voortdurende problemen rond de tunnels. Tijdens het bezoek van Keijts ging de Roertunnel een half uur lang dicht toen een te hoge vrachtwagen daar probeerde in te rijden.
 
Vanaf maandag komen er bij de tunnels filedetectiesystemen, beloofde Keijts. Ook komen er voor de afslagen ruim voor de beide tunnels lichtkranten, die automobilisten waarschuwen bij files en afsluitingen.
Wel zei Keijts dat het volgens hem best meevalt met de afsluitingen. „De tunnels zijn nu ruim 250 uur open, daarvan waren ze in totaal slechts tien uur afgesloten”. Hij wees erop, dat ook de Velsertunnel dinsdag enige tijd werd afgesloten, toen daar een te hoge vrachtwagen in wilde rijden. “Die haalt de pers niet”, aldus Keijts.
 
IJff zei dat “de lucht tussen Rijkswaterstaat en Roermond woensdag geklaard is”. Door de aanhoudende storingen waren de verhoudingen de afgelopen dagen vertroebeld. „Wij zijn feitelijk het proefkonijn van Nederland, want elders krijgen tunnels ook met soortgelijke aanpassingen te maken”.
 
Woensdagavond wordt de tunnel in Swalmen in de zuidelijke rijrichting afgesloten voor het verhelpen van een storing aan de stoplichten. Die floepten de afgelopen dagen om onduidelijke redenen op rood, waardoor lange files ontstonden.
 
Bron: De Telegraaf

 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer