Storingen Roertunnel A73 opgespoord • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Storingen Roertunnel A73 opgespoord

Rijkswaterstaat heeft dit weekend samen met de aannemer enkele defecten en storingen in het veiligheidssysteem van de Roertunnel in Roermond opgespoord en hersteld. Rond 8.00 uur maandagmorgen gingen de Roertunnel en de Swalmtunnel, met vertraging, weer open.

De gevoeligheid van de file-detectie is afgelopen weekend beter afgesteld. Ook werd de bedrading van de tunnelverlichting verbeterd, net als de camerasignalering in de tunnel.
 
Verder hadden de verkeerslichten voor de tunnelmonden ’s ochtends altijd last van een spanningsdip. Daar zijn nu speciale accu’s bij geplaatst. Ook zijn de stoplichten wat lager gehangen, zodat ze beter zichtbaar zijn voor de automobilisten.
 
Rijkswaterstaat gaat de komende weken ook de hoogtedetectie verplaatsen. Die sluit de tunnel af wanneer een te hoge vrachtwagen nadert. Dat gebeurde de afgelopen twee weken tien keer. De detectie wordt nu nog voor de meest nabijgelegen afrit geplaatst, zodat vrachtwagens tijdig kunnen afbuigen.
 
De afgelopen twee weken waren er in totaal 18 keer afsluitingen bij een tunnel op de A73, waarvan zes door storingen. Rijkswaterstaat hoopt dat die nu verholpen zijn.
 
Bron: RTL Nieuws
 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer