Ga naar hoofdinhoud

Strenge screening gebruikers TimoCom

Om slecht betalende bedrijven te weren stelt de Duitse vrachtbeurs TimoCom Truck & Cargo net als Teleroute strenge eisen aan haar gebruikers. “Alle klanten worden voor opname in onze database uitgebreid gescreend”, vertelt Alexander Oebel, manager Incasso bij TimoCom Soft- und Hardware in Düsseldorf. Ook biedt de vrachtbeurs haar gebruikers een eigen incassobureau aan.

TimoCom’s screening bestaat uit het inwinnen van betrouwbare informatie over de bedrijfseconomische, zakelijke en financiële situatie van een bedrijf. “Bij de totale beoordeling gaan we niet alleen uit van een solvabiliteitscontrole, maar ook van de ervaring en reputatie van een bedrijf”, licht Oebel (op de foto links) toe. “Het is daarbij van belang dat het bedrijf al langer bestaat en al enige tijd met succes zaken doet.” Bedrijven kunnen dan ook pas deelnemen aan de Duitse vrachtbeurs als ze minstens een half jaar actief zijn.
 
Daarnaast houdt TimoCom bestaande klanten in het oog als het gaat om betalingsmoraal, solvabiliteit en algemeen invoergedrag. Ook moedigt de vrachtbeurseigenaar klanten aan om ongewenst gedrag meteen te melden. “Leden die zich niet aan de spelregels houden en/of gerechtvaardigde vorderingen niet betalen, worden direct uitgesloten van het gebruik van het programma”, aldus Oebel.
Een ander veiligheidsaspect waar TimoCom voor haar IBM/Oracle platform gebruik van maakt, is een back-up-systeem op een andere plaats dan het hoofdkantoor. Oebel: “Mocht de server in Düsseldorf uitvallen, dan is meteen een volledig back-up-systeem beschikbaar.”

 

Auteur: Sandra Waenink

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer