Strengere normen eisen efficiënte productie bij Lumag • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Strengere normen eisen efficiënte productie bij Lumag

Lumag is gespecialiseerd in de fabricage van remblokken en remvoeringen en maakt deze componenten sinds 1988. TTM.nl ging met de Nederlandse vertegenwoordiging Bulthuis richting Polen en bezocht de moderne en innovatieve fabriek in Budzyń, die in het najaar van 2013 operationeel werd.

SONY DSC

Remblokken en remvoeringen zijn essentiële onderdelen van trucks en trailers. Bij elke APK van een truck of trailer wordt de remkracht gemeten en deze dient onder alle omstandigheden goed te zijn. Veiligheid staat hierbij voorop. Voldoet de remkracht niet, dan worden al gauw de remblokken bij schijfremmen of de remvoeringen bij trommelremmen vervangen. Deze onderdelen, niet de kostbaarste van een truck of een trailer, lijken eenvoudig, maar toch zit er een hele berg know-how achter. “De samenstelling van het frictiemateriaal is het belangrijkste”, laat Radoslaw Sypniewski, Export Manager van Lumag, ons weten. “We maken sinds 1988 remblokken en remvoeringen en hebben ons in die tijd verder gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe materialen en de samenstelling hiervan. Dit om te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke eisen op dit gebied, maar natuurlijk ook aan de wensen van onze klanten, zoals transportbedrijven, truckwerkplaatsen en OEM-ers. Zo werken wij volgens ISO/TS 16949, noodzakelijk als je wilt produceren voor de OEM-markt”. Maar ook de steeds strenger wordende eisen vanuit de EU op het gebied van materiaalgebruik, zorgen ervoor dat ook remblokken en remvoeringen ‘milieuvriendelijker’ worden.

Bulthuis

Thema After market Lumag 2Lumag is één van de producten die Bulthuis Truck and Trailer Parts grossiert. Het bedrijf heeft de volledige lijn qua remblokken en remvoeringen voor trucks en trailers op voorraad. De samenwerking met de Poolse fabrikant bestaat sinds juli 2012. “Remblokken van Lumag hebben toch wel een aantal unieke kenmerken”, vertelt Ronald Bulthuis, directeur bij Bulthuis Truck and Trailer Parts. “De aanhechting van het frictiemateriaal aan de achterplaat is innovatief door middel van thermodrilling. Daarnaast is het een jonge fabrikant die behoorlijk investeert in de nieuwste stand der techniek, zowel qua product als op het gebied van productie en gebouwen. En omdat wij rechtstreeks vanaf de fabriek kunnen leveren is ook de prijs/kwaliteitverhouding goed. Ook over de ervaringen van onze klanten (transportbedrijven, werkplaatsen, garages) zijn we te spreken. De standtijden voldoen aan de eisen van de markt, de vereiste remvertraging wordt gehaald en de passing van de producten is goed.”

Meer over de productie van remblokken bij Lumag is te lezen is de komende editie van TTM.nl, die deze week uitkomt.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer