Supermarkten zien niets in vroegere levertijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Supermarkten zien niets in vroegere levertijden

Supermarktondernemers zeggen in het vakblad Distrifood best tevreden te zijn over de huidige levertijden. Leden van het Distrifood-panel zien zelfs meer nadelen dan voordelen in het tussen vier en vijf uur ’s ochtends lossen van vracht. Daarnaast zou de vroege levering geen oplossing zijn voor de fileproblematiek.

vrachtwagen c1000 snelwegDe meningen van de lezerspanelleden staat haaks op wat veel transporteurs en logistiek dienstverleners zullen zeggen. In nummer 16 van Vakblad Logistiek meldde Leo Quax, directeur van St. van den Brink nog dat chauffeurs het wel prettig vinden om supermarkten wat vroeger te beleveren dan ze nu doen. “Dat geeft ze de gelegenheid om zonder files te rijden”, aldus Quax.

De directeur van de transporteur die rijdt voor onder andere Albert Heijn, Bakkersland en kruidvat reageert met zijn uitspraken op een klaagzang van Platform Detailhandel over de bereidheid van gemeenten om mee te zoeken naar manieren om de overlast van vrachtauto’s in stadscentra te verminderen. 
Supermarktondernemers lijken gezien hun reacties vooral aan te hikken tegen de personele problemen die het vroegere leveren met zich meebrengen. Ze vragen zich af wie er dan gaat lossen, en of omwonenden daar wel zo blij mee zijn. Geluidsoverlast is dus een nadelig punt dat wordt aangestipt, langere bedrijfstijd, hogere loonkosten, veiligheid en het aanpassen van de werkwijze zijn andere nadelen die in Distrifood worden genoemd.
Voordelen zien de ondernemers overigens ook wel. De winkel voor opening vullen is zo’n voordeel. Andere voordelen die ondernemers noemen zijn dat de vracht op tijd komt, dat er geen auto’s zijn van klanten die in de weg staan en dat het personeel direct kan beginnen met inpakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer