Ga naar hoofdinhoud

Susan verzilvert 1000e DAF Driver Training voucher

Susan Mullink (31) heeft het duizendste voucher voor een gratis DAF Driver Training verzilverd. Onder leiding van instructeur Ad van Dooren van rijschool Smits Opleidingen in Oss leerde zij de fijne kneepjes, zodat ze de maximale efficiency kan halen uit de nieuwe DAF XF Euro 6. Daarmee rijdt zij sinds februari voor Crossborder Logistics in Zevenaar, waar ze al een paar jaar werkzaam is.

De DAF Driver Training leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden. DAF verstrekt bij elke nieuwe Euro 6 truck een voucher die recht geeft op het kosteloos volgen van deze training. Onder de noemer HNR (Het Nieuwe Rijden) telt die mee als zeven uur praktijktraining voor Code 95.

“Leuk en vooral ook leerzaam”, zegt Susan in een eerste reactie. ‘’Je gaat de uitdaging aan met de boordcomputer (Driver Performance Assistant). Hoe je kunt besparen door te anticiperen op het verkeer en bijvoorbeeld wat vaker uit te rollen in plaats van te remmen. Hoe je slim omgaat met assistentiesystemen als de automatisch afstand houdende cruisecontrol.”

Voor Crossborder Logistics rijdt Susan internationaal. Ze komt veel in Duitsland, Zwitserland en Zweden. In heuvel- en bergachtig gebied draagt de op GPS gebaseerde navigatie bij aan een gunstig verbruik. Bij ingeschakelde cruisecontrol kiest de geautomatiseerde AS-Tronic-transmissie het meest optimale schakelmoment. “Het is mijn eerste DAF met automaat. Even wennen, maar al snel merk je hoe comfortabel dat is. Ik rij meer ontspannen.”

Sinds haar achttiende rijdt Susan vrachtauto en al die dertien jaar met een DAF. Ze prijst het comfort, het goede bed en het stabiele rijden. Bij de training bleek dat ze van nature al spaarzaam rijdt. “Soms moet je wel eens even het gas intrappen om tijd goed te maken, maar eigenlijk zit ik met het verbruik altijd gunstig, dus zo rond de 1 op 4.”

Voor de Driver Training werkt DAF Nederland samen met een aantal verkeersscholen verspreid over het land, waaronder Smits Opleidingen. De gratis training vermindert het risico op schade, vergroot de veiligheid op de weg én heeft een positief effect op het brandstofverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer