fbpx Ga naar hoofdinhoud

Tachofraude kost 7400 euro

De politie heeft dinsdag samen met de RDW en de Douane een integrale transportcontrole gehouden langs de Rijksweg A44, ter hoogte van Oegstgeest. Daarbij werden er 29 vrachtwagens gecontroleerd. Eén geval van tachofraude leverde een boete op van 7400 euro.

magneetrondBij 14 vrachtwagens werd een mankement geconstateerd. Bij één vrachtwagen, rijdend met een Hongaars kenteken, bleek een magneet te zijn geplaatst op de ‘pulsgever’. Deze ‘pulsgever’ zorgt onder andere voor een juiste registratie van de gereden afstand, de snelheid en de tijdstippen waarbinnen dit gebeurt. Door de magneet wordt de registratie verstoord en lijkt het alsof de vrachtwagen niet rijdt, terwijl deze nu wel degelijk rijdend werd aangetroffen. De overtreding werd beboet met twee keer een bedrag van 1500 euro voor de chauffeurs, een bedrag van 4400 euro voor het bedrijf en twee keer een bevel tot het staken van de arbeid van 11 uur, voor beide chauffeurs.

Van de overige 13 vrachtwagens bleek dat 8 met niet gezekerde of onvoldoende gezekerde lading reden, 1 had een gladde band, 2 waren overbeladen, 1 chauffeur reed zonder rijbewijs van de juiste categorie en 1 had defecte remmen. Verder werden er diverse waarschuwingen gegeven voor kleine gebreken en overtredingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer