fbpx Ga naar hoofdinhoud

‘Tachokaart nog altijd veel te duur’

De tachograafkaarten voor vrachtwagenchauffeurs worden volgend jaar 2 procent duurder. Dat is minder dan de aangekondigde zes procent, maar branche-organisaties EVO en TLN zijn toch niet tevreden. Uitgever Kiwa blijft namelijk dikke winst maken op uitgifte van de kaarten en daarom zien de organisaties het liefst een prijsverlaging van 25 procent.

ChauffeurskaartHet Rijksbeleid schrijft voor dat Kiwa, dat namens de overheid de tachograafkaarten levert, deze taak kostendekkend moet uitvoeren. Eerder dit jaar bleek na onderzoek echter dat Kiwa forse winst maakte. Een tachograafkaart kost per 1 januari 2013 circa 100 euro (exclusief BTW). Deze prijs ligt nog steeds 25 procent boven de kostprijs. TLN en EVO vinden het ongehoord dat Kiwa bij het vervullen van een publieke taak zoveel winst maakt over de rug van vervoerders en blijven vasthouden aan een forse prijsverlaging.

“In vergelijking met ons omringende landen is de prijs bovendien tot 2,5 keer zo hoog. Dit is slecht voor de internationale concurrentiepositie van ons land in het wegvervoer”, aldus de organisaties. Zij roepen minister Schultz van Haegen dan ook met klem op door te pakken, door de prijzen van tachograafkaarten te verlagen en daarmee meer in lijn te brengen met de ons omringende landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer