Tango timmert aan de (snel)weg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tango timmert aan de (snel)weg

De komst van de onbemande tankstations van Tango aan de Nederlandse snelweg heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde prijs voor brandstof aan de snelweg in heel Nederland is gedaald. Het sterkst is de prijsdaling op snelwegen waar Tango een tankstation heeft geopend: zo betalen automobilisten aan de A16 nu gemiddeld ruim 5 cent minder voor benzine dan een jaar geleden. Het is vandaag precies een jaar geleden dat Tango zijn eerste van zes onbemande tankstations aan de Nederlandse snelweg opende.

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer er op een snelweglocatie een onbemand tankstation met lagere prijzen wordt geopend, de tankstations in de directe omgeving ook hun prijzen verlagen. Zo krijgen automobilisten bij tankstations aan de gehele A16 nu gemiddeld 7 cent korting op benzine, terwijl dit een jaar geleden maximaal 2 cent was. De komst van het Tango tankstation bij Zevenbergschen Hoek op 7 maart 2013 heeft er dus voor gezorgd dat automobilisten aan de hele A16 goedkoper kunnen tanken dan voorheen. Tango zelf geeft 10 cent korting op benzine bij alle snelweglocaties. Gekeken naar alle tankstations aan de Nederlandse snelweg, is de prijs voor benzine vergeleken met een jaar geleden gemiddeld met 1 cent gedaald.

Het tankstation dat Tango op 3 oktober 2013 opende aan de A27 bij Eemnes diende als pilot-locatie om te onderzoeken of het principe ‘onbemand en dus voordeliger’ ook langs de Nederlandse snelwegen succesvol kan zijn. Inmiddels kunnen automobilisten ook aan de A16 (Zevenbergschen Hoek), A15 (Rumpt), A1 (Wilp) en in Europoort tanken bij Tango. Vorige maand opende Tango aan de A9 bij Amstelveen het zesde tankstation aan een Nederlandse snelweg. In totaal heeft Tango 170 locaties, verspreid door het hele land.

“De meeste tankstations aan de snelweg gaven een jaar geleden geen korting. Dat is veranderd sinds wij ons aan de snelweg hebben gevestigd. Met ‘slechts’ zes tankstations aan de snelweg heeft Tango ervoor gezorgd dat er gemiddeld 1 cent extra korting op benzine wordt gegeven,” aldus Edwin van Walsum, Sales Coördinator van Tango. “Voor Nederlandse automobilisten heeft de opmars van onbemand aan de Nederlandse snelweg dus veel voordelen. Nu hoeven ze niet meer van hun route af te wijken om ergens goedkoper te kunnen tanken, maar kunnen ze ook aan de snelweg profiteren van lagere prijzen. Bovendien zijn er bij al onze tankstations aan de snelweg, onafhankelijke shops gevestigd met een uitgebreid assortiment.”

tango

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer