Eén tankinstructie voor LNG tanken in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eén tankinstructie voor LNG tanken in Nederland

De exploitanten van LNG tankstations – Shell, Rolande LNG, PitPoint, ENN Clean Fuels, ENGIE en LNG Achterhoek – en twee LNG vrachtwagen leveranciers – Scania en IVECO – hebben de handen ineen geslagen. Het resultaat is één gezamenlijke tankinstructie voor LNG, vloeibaar aardgas. Deze gezamenlijke tankinstructie vervangt de diverse instructies die van kracht waren op alle verschillende tankstations. Eén uniforme instructie staat voor gebruikersvriendelijkheid én voor veiligheid. De instructie is onderaan deze pagina in te zien.

TTM2016_4_66_69_iveco_rij-impressie_foto2LNG is de afgelopen jaren steeds meer ingeburgerd als brandstof voor vrachtwagens. Het is inmiddels te verkrijgen bij 16 tankstations in Nederland en dit aantal neemt nog steeds toe. Omdat LNG een cryogene vloeistof is, met een temperatuur van -132ºC tijdens het tanken, zijn er speciale afspraken gemaakt rondom de veiligheid voor de gebruiker. De landelijke regels voor het gebruik van een tankstation staan beschreven in richtlijnen, voor LNG is dat de PGS33-1. Eén van de afspraken is dat ieder tankstation zelf verantwoordelijk is voor de tankinstructie van chauffeurs die LNG komen tanken. Dit had echter als gevolg dat de tankinstructie per station kon verschillen. Nu transporteurs steeds meer gebruik maken van het landelijke netwerk van LNG-tankstations, is een nieuwe opzet noodzakelijk.

De gezamenlijke tankinstructie geldt als standaard voor heel Nederland: een chauffeur weet nu voor elk LNG-tankstation in Nederland wat de regels zijn. Dankzij deze eenduidigheid draagt de nieuwe instructie duidelijk bij aan de veiligheid. Het is daarbij voor transportbedrijven en hun chauffeurs eenvoudiger om bij verschillende LNG-tankstations te tanken.

Bekijk de LNG-tankinstructie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer