TAPA ontwikkelt wereldwijde cyber-security standaard voor logistiek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TAPA ontwikkelt wereldwijde cyber-security standaard voor logistiek

Cybercriminaliteit en de beveiliging daartegen is de afgelopen jaren een hot topic geworden en de aandacht ervoor groeit. TAPA wil nu een cybersecurity standaard voor de logistiek invoeren.

De Worldwide Council van TAPA heeft gesignaleerd dat tot op heden niemand cyberbeveiliging heeft aangepakt vanuit het perspectief van de supply chain. Er zijn markt-, regionale en overheidsnormen die de implementatie van IT-beveiliging regelen en die componenten van supply chain risk management (SCRM) bevatten, maar niets heeft betrekking op de behoefte van de supply chain. Supply Chain Cyber ​​Security draait om het benutten van transformatietechnologieën en -mogelijkheden (cloudbeveiliging, blockchain, IoT) om IT-beveiligingssystemen te verbeteren tegen vastberaden en capabele tegenstanders, en bedrijven te helpen voldoen aan nieuwe privacyvereisten met betrekking tot gebruikersgegevens, zoals de algemene gegevensbescherming van de EU Verordening (GDPR).

De TAPA Worldwide Council heeft daarom besloten om een ​​TAPA Cyber ​​Security Standard te ontwikkelen om de huidige TAPA-standaarden te verbeteren. Allen Gear, vicevoorzitter van TAPA AMERICAS bood aan om een ​​commissie te creëren en te leiden om verschillende beschikbare standaarden te bekijken, waaronder bedrijfsstandaarden en best practices, en Andrew Parkerson bood aan om het Cyber ​​Security-comité als voorzitter te leiden. Deze commissie bestaat nu uit 20 leden van de TAPA uit alle drie de regio’s, die TAPA-leden van alle groottes vertegenwoordigen, en is twee tweewekelijkse conference calls aangegaan om bestaande normen te herzien en te kiezen welke normen moeten worden voorgesteld aan de Worldwide Change Control Board (WWCCB).

Bij het overwegen van een nieuwe cyberstandaard werkt de commissie aan een oplossing die ze in staat stelt om alle bedrijfsgroottegrenzen te overschrijden en die toepasbaar en controleerbaar is op een manier die betekenis heeft voor het TAPA-lidmaatschap en de supply chain-beveiligingsindustrie die TAPA dient. Het is van plan zijn aanbevelingen voor de WWCCB in december te herzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer