Teleroute actief tegen criminaliteit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Teleroute actief tegen criminaliteit

Ook vrachtbeurs Teleroute doet er alles aan om transportcriminaliteit te bestrijden. ‘Safe Market Place’ is het nieuwste pakket diensten en processen dat klanten van Teleroute een uitermate veilige werkomgeving garandeert.

TELEROUTEDe Safe Market Place van Teleroute bestaat uit drie bouwstenen: kwaliteit van  de bedrijven die van Teleroute gebruik maken,  betalingsgarantie en hoogbeveiligde IT-omgeving. Gegarandeerd kwalitatieve zakenpartners verkrijgt men dankzij het vernieuwde en strengere verificatieproces. Met dit verificatieproces zijn de aanvaardingsregels voor klanten van Teleroute strenger maar ook transparanter geworden. Het proces zorgt voor de validatie van de informatie die een bedrijf heeft verstrekt tijdens de registratie. Teleroute deelt haar klantenbasis op in drie verschillende verificatieniveaus, afhankelijk van de kenmerken van de klant en de producten die ze van Teleroute gebruiken. Het verificatieniveau geeft aan in hoeverre de informatie van een bedrijf gecontroleerd is. Geen enkel bedrijf krijgt toegang tot de vracht- en voertuiguit- wisseling voordat alle controles succesvol doorlopen zijn.
Het verificatieniveau van een bedrijf is ook toegevoegd aan de Transport Company Directory, het zakelijke adresboek van Teleroute dat een beknopt overzicht biedt van alle klantenprofielen en nu ook een speciale sectie heeft gewijd aan de veiligheidsindicatoren.

Gentlemen’s agreement
Verder kent Teleroute een Gedragscode.Het gaat hier om een gentlemen’s agreement die het gedrag aangeeft dat verwacht wordt van de gebruikers van de Teleroute vracht- en voertuiguitwisseling. De code komt uiteraard bovenop het bestaande raamwerk van professionele standaarden, wetten, regelingen en het intern beleid en de termen en voorwaarden van Teleroute. De Gedragscode is gratis en niet verplicht maar door deze te ondertekenen verhogen bedrijven hun zichtbaarheid en betrouwbaarheid. Sinds enige tijd kent Teleroute de mogelijkheid van e-Confirm. Daarmee hebben transporteurs de mogelijkheid een overeenkomst online te bevestigen door contactinformatie en transactiegegevens uit te wisselen op een gemakkelijke en veilige manier. Bij een akkoord over een transportorder op de vracht- en voertuiguitwisseling, kan de raadpleger de service e-Confirm gebruiken om de deal snel te bevestigen aan de aanbieder. De aanbieder van de vracht krijgt vervolgens de correcte identiteitsinformatie van de raadpleger en dus de garantie dat de raadpleger betrouwbaar is.
Om de veiligheid en het correcte gedrag van de gebruikers binnen de vracht- en voertuiguitwisseling te verzekeren, heeft Teleroute verder een International Business Security Panel aangesteld om het gedrag en de handelspraktijken van haar klanten te controleren en om claims, incidenten en gebeurtenissen te analyseren. Iedereen die zich niet aan de Gedragscode houdt, kan tijdelijk of permanent uitgesloten worden van de vracht- en voertuiguitwisseling.

Technische maatregelen
Tenslotte bestaan er bij Teleroute technische veiligheidsmaatregelen. Zo is de Teleroute IT omgeving beveiligd met een indringer detectie systeem. De infrastructuur wordt continu in de gaten gehouden om misbruik op te sporen en is gebouwd volgens bekende veiligheidsnormen (zoals ISO 27001, ISO 27002, PCI DSS, PRIS V2). Alle diensten en sites van Teleroute vereisen authenticatie: een persoonlijke combinatie van login en passwoord is nodig voor elke transactie via de Teleroute vracht- en voertuiguitwisseling. Alle gegevenscommunicatie tussen gebruikers en Teleroute is gecodeerd en niet zichtbaar in het geval van misbruik.
Bron: Teleroute

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer