"Teleroute systeem voldoende veilig" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Teleroute systeem voldoende veilig”

Naar aanleiding van de berichtgeving eerder deze week over ladingdiefstallen via Teleroute wijst Teleroute’s  CEO Raimundo Diaz erop dat onvoldoende beveiliging bij de gebruikers van het vrachtuitwisselingssysteem de hoofdoorzaak van de problemen zijn.

Volgens Diaz heeft Teleroute kunnen vaststellen dat de transportbedrijven die verantwoordelijk zijn voor de ladingdiefstallen geen klanten zijn van Teleroute. Niettemin werkt Teleroute op dit moment samen met een projectteam van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland om de kwestie te onderzoeken.
Diaz benadrukt dat de diefstallen niet worden veroorzaakt door het gebruik van Teleroute. Volgens de CEO van Teleroute moeten gebruikers zelf veel meer veiligheidsmaatregelen in nemen: “Het abonnement op Teleroute is strikt persoonlijk. Men moet zorgvuldig omgaan met de geleverde wachtwoorden en deze met regelmaat veranderen. Met name als werknemers uit dienst treden of bij inzet van uitzendkrachten is extra aandacht vereist.”
 
Kopie van paspoort
Verder moet altijd de identiteit van het transportbedrijf dat de vracht ophaalt worden gecontroleerd. Aan te raden is om bij twijfelgevallen een kopie van het rijbewijs of paspoort van de chauffeur te maken en het kenteken van de truck te noteren. Extra attent moet men zijn als degene die de lading komt afhalen gebruik maakt van gratis e-mailadressen zoals hotmail.com of gmail.com en van gratis faxnummers. Deze laatste zijn te herkennen aan nummers die beginnen met 06 en 084. Diaz raadt zijn klanten aan alleen zaken te doen met een geregistreerd en gecertificeerd lid van Teleroute.
 
Teleroute zelf ook alert
Het is bij Teleroute al sinds jaar en dag gebruikelijk dat nieuwe klanten gescreend worden en daarvoor in de meeste gevallen persoonlijk worden bezocht. Daar gaat Teleroute uiteraard mee door. Daarnaast zal men ook verdachte namen of verdachte meldingen gaan volgen. Raimundo Diaz: “In ons systeem kun je een lading van het begin tot het eind volgen. We zullen trachten verdachte zaken te signaleren en er zo mogelijk actie op te nemen.”
 
Presentaties
Teleroute heeft dit onderwerp de laatste maanden al met regelmaat onder de aandacht gebracht Zo ook op 11 maart jl. tijdens de Transport Info Days in Houten waar workshops werden gegeven over de factoren die cruciaal zijn voor het betrouwbaar zaken doen via internet. De powerpointpresentatie die Teleroute daar zelf over gaf en die van het Bovenregionale Recherche team voor Ladingdiefstallen zijn hieronder als attachments bijgevoegd. 
 
Eerdere berichten: TLN waarschuwde ook al
 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer