Ga naar hoofdinhoud

Terminals nieuwste mijlpaal voor DPD

Om de bezorging met een drone vlot en veilig te laten verlopen heeft DPD, in samenwerking met Atechsys, delivery terminals ontwikkeld. Deze zijn in Frankrijk inmiddels in gebruik genomen. De drone landt en stijgt op vanaf de terminal. Een geautomatiseerd systeem in de terminal koppelt de pakketten aan de drone.

DPD drone met pakketDeze terminals zijn een nieuwe mijlpaal in de pakketbezorging met drones. Met deze technologie zullen in de toekomst ook moeilijk bereikbare gebieden, voor DPD en haar klanten bereikbaar worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bergengebieden, eilanden, of gebieden die overstroomd of ondergesneeuwd zijn.

DPD is een nieuwe weg ingeslagen. Sinds maart van dit jaar werken de verschillende landen van de internationale DPDgroup nauwer samen. Dit wordt gesymboliseerd door het gebruik van het nieuwe logo door de hele groep en sinds deze week ook zichtbaar op de vrachtwagens van de pakketbezorger. De intensievere samenwerking van de DPDgroup betekent ook meer ruimte voor innovaties. Innovaties die pakketbezorging makkelijker maken voor de klant. Bezorging van pakketten per drone is daar een duidelijk voorbeeld van.

Tot 4 kilogram

Binnen DPDgroup worden al ruim een jaar testen gedaan om te kijken of bezorging van pakketten per drone mogelijk is. In september vorig jaar slaagde DPD erin om een pakket van 2 kilogram een afstand van 1200 meter te laten overbruggen. Inmiddels zijn de drones zo ver doorontwikkeld dat ze pakketten tot 4 kilogram kunnen vervoeren. Met een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur leggen ze een afstand af van 20 kilometer. De drones zijn uitgerust met een GPS systeem, beschikken over een camera en kunnen data opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer