Tesla Semi onderweg met geladen oplegger • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesla Semi onderweg met geladen oplegger

Tesla blijft bezig haar Semi elektrische truck in de praktijk te testen. Nu is er voor het eerst een Semi gesignaleerd met oplegger, tijdens een transport voor Tesla zelf.

Topman Elon Musk rapporteerde dat zoals gewoonlijk via Twitter en Instagram. De twee Tesla’s vervoeren accupakketten van de Gigafactory in Nevada naar de autofabriek van Tesla in Fremont, Californië.

De trip van de Gigafactory naar Fremont bedraagt 400 km, wat de Tesla Semi makkelijk aan zou moeten kunnen. Het is niet bekend gemaakt met hoeveel gewicht de opleggers zijn geladen. Analisten in de VS merken kritisch op dat de route die Tesla onder veel aandacht aflegde vooral bergaf gaat. Het is niet bekend gemaakt of er ook geladen en wel weer teruggereden wordt. Dat zou een grotere uitdaging zijn.

Eén reactie op “Tesla Semi onderweg met geladen oplegger

  • Hans

    Ik kan mij herinneren dat het met een geladen DAF 1600 bakwagen in Limburg ook geen pretje was om ‘berg-op’ te rijden. Een hoop toeren, geschakel en snelheidverlies… Dus zullen we Tesla ook even de kans geven e.e.a. in de praktijk verder te ontwikkelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer