Nieuws

Tesla start met elektrische distributietruck

1

De elektrische vrachtwagen die Tesla volgens planning volgende maand presenteert heeft een reikwijdte van circa 400 kilometer. Dat betekent dat de elektrische Tesla in eerste instantie geschikt zal zijn voor distributie- en ander regionaal werk.

Dat heeft Scott Perry van verhuurder Ryder gezegd tegen persbureau Reuters. Hij heeft met engineers van Tesla over de truck gesproken, die volgens plan ook deel zou uitmaken van het distributiekanaal van Tesla.

Topman Elon Musk heeft de transportsector (vooral die in Amerika) lang lekker gemaakt met beloftes over een ‘elektrische truck voor de lange afstand’. Een actieradius van 400 km is technisch gezien lange afstand, maar stelt zeker in de Verenigde Staten niet veel voor. Reuters stelt echter dat 30 procent van het Amerikaanse transport gaat rond ritten van 150 tot 300 kilometer. Daarmee kan Tesla ook met een truck met 400 km reikwijdte een enorme impact maken.

Volgens Perry zou de Tesla die volgende maand gepresenteerd wordt een dagcabine hebben en dus niet eens ingericht zijn op lange-afstandstransport.

Hoewel alle vooruitzichten die Tesla de wereld voorhoudt veelbelovend zijn, is er bij insiders ook veel twijfel over de productiecapaciteit en het servicenetwerk van Tesla. Daarnaast zou de Tesla autonoom kunnen rijden, iets wat ook in de VS wetmatig nog altijd niet geregeld is. Deze week werd bekend dat werkgroepen rond autonoom rijden sinds het aantreden van de regering Trump volledig stil liggen.

1 reactie op “Tesla start met elektrische distributietruck

  1. Ik hoop maar dat de truck niet zo’n idiote Amerikaanse neus heeft. Dat is immers geen doen in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven