Thermo King introduceert SLXi Hybrid • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King introduceert SLXi Hybrid

foto ter illustratie

Thermo King heeft op Solutrans haar SLXi Hybrid gepresenteerd. De SLXi Hybrid is koelunit voor opleggers die ontwikkeld is om het milieu minder te belasten en gebruikskosten terug te brengen. In 2016 werd de nieuwe unit geïntroduceerd als een concept, maar nu is het een officieel onderdeel van het SLXi-portfolio.

De Thermo King SLXi Hybrid maakt gebruik van een Frigoblock EnviroDrive-pakket. Dit pakket bevat een generator die geïnstalleerd is op de trekkermotor, gecombineerd met een omvormersysteem dat constant elektrische stroom toevoert. Deze werkt elektrisch zowel indien aangesloten op een driefasenstroomvoeding op het laadplatform als onderweg. Deze technologie maakt het mogelijk om de dieselmotor van de koelunit tijdens leveringen uit te zetten voor minimale impact op de omgeving, hetzij in stads- of  winkelomgevingen. Transportbedrijven kunnen op deze manier flexibeler werken. De dieselmotor kan op elk gewenst moment opnieuw worden gestart en zorgt ervoor dat de unit steeds zijn volledige autonomie kan behouden.

“De SLXi Hybrid is een zeer innovatieve technologie die tegemoet komt aan de behoefte van onze klanten aan een oplossing die hen gemakkelijker toegang verleent tot gebieden waar lage emissiegrenswaarden gelden. Zij verlagen tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk en gebruikskosten”, zegt Laurent Debias, hoofd Product Management bij Thermo King en Frigoblock. “Met deze nieuwe hybride technologie kunnen onze klanten een wagenpark van opleggers met koelunits samenstellen voor stedelijke en langeafstandsbezorgingen.”

De nieuwe hybride technologie van Thermo King en Frigoblock kan worden geïnstalleerd op SLXi opleggers die al in gebruik zijn. Eén trekker kan meerdere hybride opleggers trekken en klanten kunnen gemakkelijk hun bestaande wagenpark met de hybride technologie upgraden bij een van de honderden geautoriseerde dealers en service centra van Thermo King in heel Europa.

Thermo King en Frigoblock hebben nauw samengewerkt met hun Duitse dealer EURAM en MJ Transport GmbH, die beide in Dortmund gevestigd zijn, om de unit grondig en praktijkgericht te testen. De laatste paar maanden hebben trekkers en opleggers, die uitgerust zijn met het SLXi Hybrid systeem, verschillende bevroren en temperatuurgevoelige verse producten en planten vervoerd tussen Duitsland, Nederland en België.

“In ons familiebedrijf zijn wij ervan overtuigd dat ecologie en economie hand in hand moeten gaan en hebben wij altijd duurzaamheid en efficiëntie gecombineerd”, zegt Thomas Sadowski, Managing Director bij MJ Transport GmbH. “Thermo King is een toonaangevend bedrijf dat de innovatie op het gebied van transportkoeling versnelt.  Wij geloven in de toekomst en willen iedereen een stap voor zijn,” zegt Max Sadowski, CEO bij MJ Transport GmbH. “We zijn blij dat we samenwerken met Thermo King, Frigoblock en EURAM om deel te nemen aan het testen van deze  innovatie: de nieuwe SLXi Hybrid unit.”

MJ Transport berichtte dat de opleggerunit tijdens de 8 weken durende test slechts één keer opnieuw moest worden bijgetankt en dit vergeleken met een standaard koelunit die gemiddeld elke 1,5 tot 2 weken moet worden bijgevuld. De klant merkte tegelijkertijd op dat de trekker slechts 0,6 liter per 100 kilometer extra benzine verbruikt.

Verder was er bij continue hoge capaciteit van de unit  een zeer nauwkeurige temperatuurcontrole en een betere luchtcirculatie. Dit zorgde voor de ideale omstandigheden in het temperatuurgecontroleerde compartiment voor het transport van gevoelige producten en bracht daarbij een kostenvoordeel met zich mee bij het vervoeren van planten en bloemen.

De SLXi Hybrid is onderdeel van het Thermo King SLXi-portfolio van koelunits met een of meerdere temperaturen voor opleggers. Deze units zijn gefocust op intelligentie, communicatiemogelijkheden, brandstofbesparing en aangepast temperatuurmanagement.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer