Thermo King introduceert V-200s serie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King introduceert V-200s serie

Thermo King brengt de nieuwe V-200s-serie koelunits op de markt. Deze voertuigaangedreven units zonder dieselmotor bieden volgens de fabrikant efficiëntie en milieuvriendelijke transportkoeling voor kleine bestelwagens en vrachtwagens.

Thermo King V-200sDe V-200s-serie koelingssystemen van Thermo King met voertuigaandrijving biedt de grote prestaties en hoge efficiëntie van de bewezen V-200 MAX-serie in een compacter ontwerp. De V-200s-serie biedt optimale koelcapaciteit voor voertuigen voor de levering van tot 10m³ aan diepvriesproducten en tot 19m³ aan verse producten.

“Vervoersbedrijven moeten een steeds breder assortiment verse producten vervoeren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en gewoonten van klanten. Daarnaast moeten ze tegelijk oog hebben voor het milieu en hun winstgevendheid”, aldus Eneko Fernandez, productmanager voor units met voertuigaandrijving bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Dankzij de nieuwe V-200s-units kunnen zij tegelijkertijd de invloed van hun vervoer op het milieu verminderen, kosteneffectieve operaties behouden en blijven voldoen aan wettelijke en industriële normen.”

Doordat de condensor hetzelfde kleine formaat heeft als die van de V-100-units van Thermo King, blijven de koudemiddelvulling en het gewicht van de unit beperkt en neemt het laadvermogen toe. Er is geen aparte motor nodig, waardoor een aanzienlijke afname van uitstoot en geluidsoverlast wordt gerealiseerd. Dankzij het ontwerp van deze units zijn ze ideaal voor leveringen in steden waar de toegang op basis van hoogte beperkt kan zijn, waardoor vervoersbedrijven en hun chauffeurs extra operationele flexibiliteit krijgen.

De units uit de V-200s-serie met voertuigaandrijving bevatten standaard het nieuwe R-452A-koudemiddel dat door Thermo King is ontwikkeld in samenwerking met Chemours en ongeveer half zoveel aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft als het eerdere koudemiddel R-404A. Thermo King was de eerste die units aanbood met R-452A en de eerste om dit de standaard te maken in de gehele reeks aan voertuigaangedreven units voor opleggers, vrachtwagens en kleine voertuigen die door heel Europa worden verkocht. Hierdoor kunnen transportbedrijven voldoen aan de F-Gas-voorschriften van de Europese Unie, die zijn ontworpen om de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen te verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer