Thinner- en graffiti bestendige schuifzeilen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thinner- en graffiti bestendige schuifzeilen

Het bedrijf Printable uit Barneveld heeft zich toegelegd op het bedrukken van zeildoek met grote oppervlakken. Door gebruikmaking van een speciale coating garandeert men niet alleen een lange levensduur maar is het ook mogelijk graffiti te verwijderen.

printablePrintable gebruikt naar eigen zeggen als enige een coating die weerstand biedt tegen mechanische slijtage en tegen weersinvloeden. Het gaat om een coating op polyurethaan basis. De lak hecht zich samen met de inkten in het PVC-zeil en vormt na droging samen met de coating een solide eenheid die zwaar mechanisch is te belasten. Bijkomend voordeel van de coating is dat vuil en algen nauwelijks aanhechten en dat het reinigen van het zeil sneller en effectiever gaat. Tevens waarborgt het een blijvende kleurintensiteit en een hoge mate van UV-bestendigheid.
Printable is van mening dat een watergedragen coating als  veredelingsmiddel voor schuifzeilen niet toereikend is omdat deze niet bestand is tegen diverse extreme belastingen. Om vast te stellen of men met een watergedragen coating te maken heeft adviseert Printable de thinner proef uit te voeren: Veeg simpelweg met een in thinner gedoopte doek over het zeil. Als de coating en in tweede aanleg wellicht ook de inkten oplossen, voldoet het product niet. Ook de glansgraad van de coating mag na het nemen van deze test niet zijn teruggelopen. De coating van Printable doorstaat trouwens ook soortgelijke beproevingen met ammonia, bleekchloor en soda. Mocht  een schuifzeil worden beklad met een ongewenste kunstuiting dan is levert Printable een graffitireinigingsmiddel waarmee zonder het beeld te beschadigen het zeil kan worden schoongemaakt.
Bron: Printable

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer