Ga naar hoofdinhoud

Thor Trucks wint Automotive Startups Award

De organisatoren van de Los Angeles Auto Show (LA Auto Show) en AutoMobility LA laten weten dat dat Thor Trucks verkozen is als de hoofdprijswinnaar van de vijfde jaarlijkse Top Ten Automotive Startups Competition (Top Ten), gepresenteerd door Plug and Play en SiriusXM Connected Vehicles. De Top Ten-winnaar van dit jaar, met Audi en URBAN-X als ondersteunende sponsors, en gebouwd door MINI en Urban Us, zal een cashbedrag van 15.000 US dollar en wereldwijde branche-erkenning ontvangen.

Thor Trucks werd uit honderden kandidaten uitgeroepen tot een van de Top Ten startup-bedrijven van dit jaar, dankzij de elektrische wagenparkbeheeroplossingen van het bedrijf. Na het bereiken van de top drie, samen met een uitzonderlijke groep van innovatieve startup-bedrijven uit de hele wereld, waaronder CARMERA en what3words, werd Thor Trucks verkozen tot winnaar, nadat het live on-stage, tijdens de AutoMobility LA,  een indrukwekkende prestatie gegeven had. De gerespecteerde jury bestond uit het leidinggevende team van AutoMobility LA, en leiders van belangrijke bedrijven in de mobiliteitssector, waaronder Audi, Mercedes-Benz, Plug and Play, Porsche Consulting, Sansea Consulting, en Sirius XM Connected Vehicles.

Thor Trucks is een elektrisch mobiliteitsbedrijf dat zich richt op wagenparkbeheer en het bedrijf heeft kennis uit eerste hand wat betreft de problemen waar men mee te maken krijgt wanneer men een diesel-wagenpark runt, inclusief onderhoud en verouderde hardware. In reactie op deze uitdagingen heeft Thor Trucks het eerste mobiliteitsplatform voor medium tot zware vrachtauto’s gebouwd, dat betaalbaar en gemakkelijk te hanteren is. Wat het platform onderscheidt van andere platforms is het speciaal afgestemde batterijontwerp, het dynamische platform en de chassisconfiguraties, evenals het holistische leveringsmodel. Thor Trucks heeft momenteel pre-productie-voertuigen op de weg die gegevens verzamelen, en de officiële productie zal in het eerste kwartaal van 2019 van start gaan.

“Thor Trucks heeft zich bewezen naast een aantal zeer vooraanstaande concurrenten en we zijn verheugd om hen aan te mogen kondigen als de winnaar van onze 2018 Top Ten Automotive Startups Competition”, aldus Manuela Papadopol, CEO van Designated Driver en lid van de adviesraad van AutoMobility LA. “De Top Ten-competitie is een competitie die blijft groeien en we zijn altijd onder de indruk van het aantal inzendingen die we elk jaar weer ontvangen. We zijn blij dat we een competitie hebben waarmee veelbelovende startup-bedrijven zich blijven ontwikkelen in de nieuwe mobiliteitssector.”

Alle Top Ten startup-finalisten werden tijdens de AutoMobility LA erkend ten aanzien van professionals uit de media en branche, waaronder afgevaardigden van autofabrikanten, tech-executives, ontwerpers, ontwikkelaars, investeerders, dealers, overheidsfunctionarissen, analisten, andere startup-bedrijven en velen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer