Ga naar hoofdinhoud

Tielbeke krijgt 2e Lean & Green Star

Tielbeke Logistiek ontvangt volgens planning op 23 juni de tweede Lean & Green Star. Deze zal ceremonieel worden uitgereikt in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Na eerder al de Lean & Green Award en de Star te hebben behaald, vervolgt het Overijsselse bedrijf zijn stappen op het gebied van duurzaamheid.

warehouse-zwolleLean & Green is een programma voor koplopers in duurzaamheid. Niet alleen voor koplopers die nu koploper zijn, maar vooral voor hen die ook koploper willen blijven. Dat vraagt steeds weer om het aanscherpen van duurzaamheidsambities en om daadwerkelijke realisatie daarvan. Daarom ontwikkelde Connekt samen met een groep Lean & Green koplopers de Lean & Green 2e Star.

Binnen het eerste Star-programma zijn de eisen aan KPI’s beperkt. Om binnen een bedrijf te kunnen sturen op de duurzaamheid van bedrijfsprocessen zijn eenduidige KPIs nodig die vergelijking van verschillende oplossingen of perioden mogelijk maken. Voor veel bedrijven bleek het niet eenvoudig om data op het juiste niveau te verzamelen met als gevolg dat niet goed gestuurd kan worden op duurzaamheid. Met de Lean & Green 2e Star onderscheidt Tielbeke zich als een bedrijf dat in staat is om op orderniveau haar duurzaamheid te monitoren. Hiermee kunnen resultaten van verschillende concepten of perioden eenduidig worden vergeleken en ttm2015_6_22_23_thema_leangreen_foto2_115858kan daadwerkelijk worden gestuurd op duurzaamheid en efficiëncy in de logistieke keten waarmee inzichtelijk wordt hoe CO2-prestaties structureel kunnen verbeteren.

De Lean & Green Star is hiermee een erkenning voor bedrijven die: hun vervoersprestatie op basis van CO2-emissies willen en kunnen berekenen en monitoren, actief bezig zijn met een verdere verduurzaming in de logistieke keten en met innovatie in duurzaamheid en voldoen aan een aantal (door de markt) erkende vereisten voor een duurzaamheidslabel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer